Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

American International Group (AIG)  het grootste verzekeringsconcern ter wereld, heeft in een fraudezaak een megaschikking getroffen voor 725 miljoen dollar.  De fraudezaak heeft betrekking op boekhoudfraude, koersmanipulatie en overtreding van de mededingingsregels over de periode oktober 1999 tot april 2005.
AIG die in september 2008 werd gered van de ondergang door de Amerikaanse overheid met een kapitaalinjectie van ruim 182 miljard dollar, zegt “blij te zijn dat de kwestie is opgelost”.
De schikking moet nog wel worden goedgekeurd door de rechtbank, maar dat schijnt een formaliteit te zijn. Na de goedkeuring doet AIG een eerste betaling van 175 miljoen dollar. Voor het resterende deel van 550 miljoen dollar overweegt het concern om nieuwe aandelen uit te geven.

Boekhoudfraude, koersmanipulatie en overtreding van de mededingingsregels.

Allemaal criminele zaken die thuishoren in de onderwereld van de Mafia. Geen gevangenisstraffen á la Bernie Madoff voor de verantwoordelijken. Geen onteigeningen van de gigantische privébezittingen voor de verantwoordelijken en voor het grootste gedeelte van de schikking laten ze de aandeelhouders opdraaien door uitgifte van nieuwe aandelen.

Hoe gek kunnen de leiders van deze banken het nog maken?
Hoe lang kan het nog duren voordat het bijltjesdag voor deze heren wordt?
Hoe lang kan het nog duren dat de Amerikaanse overheid gaat ingrijpen?

Waarschijnlijk heel lang want het begint er naar uit te zien dat niet de Amerikaanse regering de baas is maar de banken met hun criminele CEO´s.

Door wie worden deze CEO´s eigenlijk naar voren geschoven?


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl