Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Je vraagt je zo langzamerhand af of we niet enorm in de maling worden genomen door Westerse fabrikanten. Fabrikanten kun je ze ook nauwelijks meer noemen. Ze deponeren een idee en laten die vervolgens uitwerken en ontwikkelen door Aziatische bedrijven. Als het prototype wat betreft de werking en het kostenplaatje eenmaal aan de verwachtingen voldoet wordt de productie ook in handen gegeven van Aziatische ondernemingen. Dat kostenplaatje is overigens gestaafd aan de hand van enorme winsten die kennelijk door Westerse ondernemingen gemaakt moeten worden. Hieronder een mooi voorbeeld van een door nu.nl gepubliceerd artikel.

AMSTERDAM – Het lijkt op een iPad, maar dan veertien keer goedkoper. India heeft een prototype gepresenteerd van een tablet-computer met aanraakscherm voor studenten. Het apparaat moet 35 dollar (27 euro) kosten en tegen 2011 in productie gaan.
Als de Indiase regering een fabrikant vindt, is de computer wederom een van ‘goedkoopste innovaties ter wereld’ die in India wordt geproduceerd.

Eerder werd al de Nano-auto (1600 euro) op de markt gebracht, evenals een goedkope waterzuiveraar (7,49 euro) en de hartoperatie voor 1500 euro.
Tot zover www.nu.nl

Natuurlijk is het bekend dat de lonen in deze Aziatische landen onvergelijkbaar veel lager zijn dan in het westen. Maar waarom wel heel goedkoop in Azië produceren en er vervolgens de eigenlijke kosten van de Westerse lonen er als winstmarge bovenop leggen. Hoe lang zal dit hebzuchtige Westerse systeem zich nog handhaven?


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl