Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Robot R2

De NASA zal volgende maand voor het eerst een electronisch bemanningslid meesturen met een missie naar het ruimtestation ISS. De robot is zo geprogrammeerd dat hij via zijn twitteraccount verslag gaat doen van zijn werkzaamheden. De robot heeft een menselijk sihouet die geplaatst op een kolom met een voortgangsmechanisme. Als voorbereiding op de missie heeft de robot de eerste berichtjes al verstuurd via het account http://twitter.com/AstroRobonaut

Tijdens de missie krijgt de robot met het twitteren wel hulp van het ruimtecentrum van de NASA in Texas.
De robonaut 2 genaamd R2, met een knipoog naar de kleine robot uit Starwars, weegt 136 kilo en heeft een hoofd, een romp, twee armen en twee handen. Zijn benen bestaan uit een zuil die geplaatst is op een verrijdbare voet.
De robot zal voorlopig alleen werkzaamheden uitvoeren in de module Destiny, een Amerikaans laboratorium in het ISS.
Verder zal de robot uitgebreid onderzocht worden op hoe de robot omgaat met gewichtloosheid.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl