Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Minister Ernst Hirsch BallinAls het aan de minister van justitie, Ernst Hirsch Ballin, ligt is censuur op het internet binnenkort een feit.  Ondanks dat er de afgelopen weken een storm van protest rond deze voorgenomen internetcensuur is losgebarsten gaat deze demissionaire minister gewoon door met zijn snode plannen en is hij al in een vergevorderd stadium om zijn wetsvoorstel door de Tweede Kamer te loodsen. Er zijn al lijsten gemaakt van websites welke door een internetfilter zullen worden afgesloten voor bezoekers. Ook is er druk overleg met providers over de manier waarop deze censuur tot stand zal moeten komen. Wie er op deze lijsten staan wordt niet bekend gemaakt.

De overheid gaat dus binnen afzienbare tijd voor de Nederlandse bevolking bepalen wat zij wel of niet te zien krijgt.

Dat de Nederlandse overheid wat dit betreft boter op het hoofd heeft blijkt uit de kritiek die onlangs is geuit door de vereniging BOF (Bits Of Freedom). Reden voor de kritiek van de digitale-burgerrechtenorganisatie is een door Nederland en Frankrijk geïnitieerde gedragscode voor internetvrijheid. De twee landen willen de strijd aanbinden met landen die mensen opsluiten vanwege het uiten van hun mening op internet. ‘We willen concrete maatregelen tegen internetcensuur’, aldus minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken). Volgens Bits of Freedom is het aanpakken van internetcensuur een loffelijk streven, maar de organisatie vindt tegelijkertijd dat de Nederlandse overheid boter op het hoofd  heeft. ‘Met alle respect, Maxime Verhagen, maar de pot verwijt de ketel. Onder het bewind van uw partijgenoot minister Hirsch Ballin wordt er juist alles aan gedaan om het Nederlandse internet te censureren’, schrijft BoF-directeur Ot van Daalen.

Door het niet openbaar maken van de lijst blijft er onduidelijkheid bestaan over welke sites het gaat. BoF heeft er totaal geen problemen mee als bijvoorbeeld websites waarop kinderporno wordt getoond door de overheid van het net kunnen worden verwijderd. Wel is Bof een fel tegenstander van het internetfilter wat nu in de maak is. Een geheime zwarte lijst met verboden sites, waarvan niet geweten is hoe je erop komt, hoe je eraf komt, welke technologie er wordt gebruikt en wat de procedures zijn voor plaatsing en verwijdering van de lijst. Zolang dit onduidelijk blijft moet er een onomwonden en massaal protest tegen dit internetfilter worden georganiseerd.

Als voorbeeld kan de enorme bouwfraude worden genomen. Hier is getracht om alle misstanden in de bouwsector uit de (internet)publiciteit te houden. Wie een beetje op de hoogte is met de media, weet dat journalisten soms vrijwillig zelfcensuur toepassen of onder druk van hun hoofdredacteur (en de RVD) of omdat ze worden geïntimideerd. Een telefoontje, een merkwaardige inbraak, een huisbezoek door ‘iemand’ van de overheid, zonder aanleiding gevolgd worden door een auto; het is allemaal al voorgekomen. Er zijn echter ook publicaties van onafhankelijke journalisten, onderzoekers, klokkenluiders en bezorgde (of woedende) burgers die zich niet laten muilkorven. Zelfs niet als er aan hun remmen wordt geknoeid. Met name het internet is hun domein zoals in het verleden ook de Demmink-affaire heeft aangetoond.

Joris Demmink

De secretaris-generaal van het Ministerie van Justitie Joris Demmink is jarenlang door een criminele Turkse overheid gechanteerd. De chantage bestond eruit dat Turkije beschikte over bewijsmateriaal dat Demmink, na de minister de hoogste man op het ministerie, sexparty’s in Turkije organiseerde waarbij minderjarigen werden misbruikt.  De kringen rond de toenmalige premier van Turkije, Tansu Ciller, die zich bezighielden met drugshandel hebben de Nederlandse staat vervolgens onder druk gezet met het bewijsmateriaal tegen Demmink om een Koerdische klokkenluider die, met gebruikmaking van het Internet, de verwevenheid van de Turkse overheid met de internationale drugshandel aan de kaak wilde stellen het zwijgen op te leggen via een reeks ‘schijnprocessen’. Deze Koerd, de heer H. Baybasin verbleef op dat moment in Nederland. Baybasin heeft aangifte gedaan tegen ondermeer Demmink wegens pedofilie, opzettelijke en wederrechtelijke vrijheidsberoving en deelneming aan een criminele organisatie. De feiten zoals hier beschreven komen uit de aangifte die is ingediend door de Amsterdamse strafadvocaten A. van der Plas en P. Bakker Schut.
(http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/1247/joris-demmink-wordt-vervolgd-in-turkije.html)
Momenteel heeft de heer Demmink een hoge functie bij het ministerie van Justitie en daarom is het opvallend dat zijn minister plotseling internetcensuur wil invoeren. Deze internetcensuur wil men zonder tussenkomst van een onafhankelijke rechter toepassen, met gebruikmaking van het OM, d.w.z. een Officier van Justitie die gemakkelijk van boven af kan worden aangestuurd. Waar is men bang voor: de waarheid of de haatzaaiers van de politieke islam of onderzoekers zoals Peter Siebelt waarvan de boeken zelden besproken worden in de media, of gewoon voor onthullingen over alle misstanden bij de overheid dan wel bij politieke partijen?

Hier een link naar een open brandbrief tegen internetcensuur, gericht aan Minister Hirsch Ballin en ondertekend door tal van organisaties, wetenschappers en internetondernemers http://www.dejaap.nl/2010/09/brandbrief-tegen-internetcensuur/


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl