Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Op de website van de NOS verscheen vanmiddag een opmerkelijk bericht wat afkomstig is van De Nederlandsche Bank.

Het vermogen van de Nederlandse consument is gestegen. De Nederlandsche Bank meldt dat huishoudens dit jaar in totaal 1300 miljard euro aan financiële activa hebben. In 2007 was dit nog 1100 miljard.
Het bedrag is de optelsom van aandelen, spaargeld en pensioenvermogen. Na aftrek van schulden en hypotheken blijft nog een totaal vermogen van rond de 700 miljard over. Per volwassene is dat een bedrag van 53.000 euro.
Aandelen werden de afgelopen drie jaar vanwege de economische crisis minder waard, maar het spaargeld van de gemiddelde huishoudens nam juist toe.”  (Bron: nos.nl)

Die € 53.000,- per volwassene moet dan kennelijk over een heel klein gedeelte van de bevolking zijn verdeeld want er zijn maar weinig mensen in de modale sector die € 53.000,- achter de hand hebben. Deze mededeling van De Nederlandsche Bank moet dan ook wel een politieke reden hebben. Er moet een heleboel bezuinigd worden en die bezuinigingen kun je beter verkopen als je de mensen via de media laat weten dat er genoeg cash onder de bevolking is. Dus moeten we niet zeuren, als er bijv. in de gezondheidszorg een paar dingetjes niet meer kunnen. We moeten ook niet zeuren als we voor sommige diensten meer moeten betalen en dat we een beetje minder gaan verdienen.  Alleen is het vervelend voor Jan-modaal dat deze macrocijfers totaal niets zeggen over zijn werkelijke financiële situatie. Die zogenaamde € 53.000,- per volwassene is in het bezit van een aantal honderdduizend mensen. Jan-modaal echter levert doorgaans zijn hele maandsalaris in aan zijn levensonderhoud. Op dat model is de hele economie gebouwd. De gemiddelde mens moet zoveel verdienen dat hij er van rond kan komen en er vooral niet teveel aan overhoudt. Dit zou zijn motivatie om te willen werken doen beschadigen. Dat we met zijn allen in één grote poppenkast zitten wil er nog steeds niet in bij de massa, ze blijven dus braaf doen wat hun wordt opgedragen. Het gevolg is wel dat de bezuinigingen voor het grootste gedeelte gedragen worden door de mensen die het eigenlijk niet kunnen missen. Dit is helaas de wet van de grote getallen.

Er is een heel simpele manier om deze bezuinigingen tot stand te brengen zonder dat er op alle openbare voorzieningen hoeft te worden beknibbeld.  Het klinkt utopisch maar als je erover nadenkt is het nog niet zo´n gek idee. Wij, als bevolking, nemen vrijwillig en éénmalig het besluit dat iedere Nederlander van zijn gemiddelde positieve bancaire jaarsaldo dit jaar 2,5% neemt en dit schenkt aan de Minister van Financiën, om er zijn tekorten mee terug te dringen. Volgens de gegevens van De Nederlansche Bank levert dat dan 17,5 miljard euro op en zijn we van de hele bezuinigingsoperatie voor 2012 af. Zo voorkom je dat mensen die het niet kunnen betalen in de problemen komen en de mensen die het wel kunnen betalen het bijna niet voelen. Als je gemiddelde jaarsaldo nul of negatief is, dan geldt 2,5% van 0 =0. Of het nu over honderd euro of honderdduizend euro gaat, iedereen betaalt zijn 2,5%. Eerlijker kan niet en deze oplossing heeft niets met communisme, socialisme of kapitalisme te maken.

In de tussentijd gaan de regeringsdeelnemers enorm snijden in hun eigen kwistige uitgaven en geldverslindende hobbies zoals onverantwoorde uitbestedingen, mis-calculaties en onnodige uitgaven om het bestedingsbudget te halen. 
Als we ze nu 17,5 miljard in handen geven voor 2012, dan moeten ze voor de verdere bezuinigingen voor de komende jaren zelf hun broek ophouden met de normale belastinggelden (welke trouwens een van de hoogste is in Europa).
Dan hoeven die marionetten in den Haag niet al die glibberige toestanden uit te halen, kunnen ze werkelijk boeven gaan vangen en zorgen dat er wc papier is in de zorginstellingen en dat je op tijd gewassen wordt. 

Op dat moment kunnen we zeggen dat we het zelf hebben opgelost. Als dit geen positieve invloed op het buitenland heeft dan weet ik het niet meer.

Omdat we het probleem voor de “Haagse Comedie” zelf  hebben opgelost kunnen we ook gelijk onze eisen stellen. Ik zou me voor kunnen stellen dat er zoiets als een bindend Internet-referendum kan worden ingesteld, waarbij de bevolking ministers of hoge overheidsfunctionarissen kan wegsturen als ze er een potje van hebben gemaakt. Zelf hebben ze er blijk van gegeven dit niet te kunnen.  Te vaak blijven foute ministers of overheidsambtenaren zitten, omdat politicie elkaar de hand boven het hoofd houden. Mocht er al eens iemand worden weggestuurd dan zien we hem of haar naderhand gewoon weer komen opdraven op een andere plek. Verder kan zo´n referendum worden gebruikt voor heel belangrijke wetswijzigingen, zoals bijv. het gesjoemel met het Verdrag van Lissabon, wat er toch kwam ondanks dat het door de Nederlandse bevolking was afgewezen.  Zo´n referendum kan met de huidige Internettechnieken in een zeer korte tijd worden gerealiseerd en er is het voordeel dat op deze wijze echte democratie kan gaan plaatsvinden. Als de democratie was uitgevonden in het Internettijdperk dan hadden we niet gekozen voor 150 volksvertegenwoordigers. Eigenlijk is het een achterhaald systeem. We moeten als bevolking, over Belangrijke zaken, zelf het initiatief nemen en ons niet wetten door onze strot laten duwen die we niet willen door 150 carriëremakers in Den Haag.

Die gebruiken we voor de  wat simpeler beslissingen!

Tags

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl