Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Italiaanse autoriteiten hebben beslag gelegd op 23 miljoen euro van een bankrekening van het Vaticaan. Verder zijn ze een onderzoek gestart naar het witwassen van gelden door topambtenaren van het Vaticaan. Het Vaticaan deelde desgevraagd mee dat zij perplex stonden en verbaasd waren over deze beslaglegging.

Ettore Gotti Tedeschi

De Italiaanse financiële politie heeft de beslaglegging uit voorzorg gedaan i.v.m. een onderzoek naar de Directeur-Generaal van de bank en zijn Voorzitter, Ettore Gotti Tedeschi, die ervan worden verdacht witwaspraktijken voor de Vaticaanse Bank uit te voeren. Een jaar geleden is hij benoemd tot Voorzitter van deze bank, voorheen bekend als het “Instituut voor Religieuze Werken”. Ettore Gotti Tedeschi spreekt regelmatig over gebrek aan “moraal” in de financiële wereld.

Het is niet de eerste keer dat de bank in opspraak raakt. In de jaren 1980 was de bank betrokken bij een groot schandaal over de ondergang van de “Banco Ambrosiano”  wat tot gevolg had dat het toenmalige hoofd van deze bank, Roberto Calvi, in 1982 opgehangen werd gevonden aan de Blackfriars Bridge in Londen. De omstandigheden waren zeer geheimzinnig en de Italiaanse politie is ervan overtuigd dat hij is vermoord, maar er zijn nooit schuldigen voor deze moord gevonden.
De IOR (Instituut voor Religieuze Werken) was de grootste aandeelhouder van de Banco Ambrosiano, een bank die werd beschuldigd van het witwassen van geld voor de Siciliaanse maffia. De tussenpersoon bij die vermeende transacties was de vrijmetselaarsloge P2, waarvan de huidige premier Silvio Berlusconi nog lid is geweest. De directeur van de Banco Ambrosiano, Roberto Calvi, was ook lid van de loge. 
‘Gods bankier’ zoals Calvi werd genoemd, werd na het failliet van de bank in 1982 gevonden, hangend aan een strop onder een brug. Ondanks dat eraan werd getwijfeld dat Calvi zelfmoord had gepleegd, werd in mei besloten de zaak niet te heropenen. De IOR moest uiteindelijk ruim 180 miljoen euro betalen aan de schuldeisers van de Banco Ambrosiano.

Het grootste gedeelte van het inbeslaggenomen kapitaal (20 miljoen euro) was bestemd voor de bank JP Morgan in Frankfurt. Het restant was bestemd voor de Banca del Fucino.

De “Heilige Stoel” is verbaasd en verrast door dit initiatief van de Openbare Aanklagers van Rome, maar sprak zijn vertrouwen uit naar Ettore Gotti Tedeschi, en zijn Directeur-Generaal.

Het komt de Rooms Katholieke Kerk erg slecht gelegen dat zij keer op keer in een kwaad daglicht komen te staan in tal van aangelegenheden van deze kerk. Financiële schandalen, zedenmisdrijven enz.

De Rooms Katholieke Kerk claimt dat de leider van dit instituut, de Paus, de enige en echte plaatsvervanger is van Jezus Christus op aarde en dat hij in die hoedanigheid “onfeilbaar” is. 
Jezus Christus was, als we de overleveringen mogen geloven, een eenvoudige Joodse timmermanszoon die zonder bezittingen predikend door het leven ging en een massa volgelingen had. Hij schopte tegen de Joodse en Romeinse elite die hij beschuldigde van wreedheden, corruptie en materialisme. Hij ging zelfs zover dat hij de handelaren uit de synagoge verdreef en beschuldigde de Schriftgeleerden ervan dat zij heulden met de Romeinse Bezetters. Onder de Schriftgeleerden was hij een gruwel omdat zijn invloed onder de Joodse bevolking steeds groter werd. Uiteindelijk leverden de Schriftgeleerden hem uit aan de Romeinse bezetter en werd hij ter dood veroordeeld door ophanging aan een kruis. Hoe paradoxaal is het dat uitgerekend zijn “opvolgers” en “plaatsvervangers” in latere eeuwen hun hoofdzetel in het vijandige Rome vestigden. Nog paradoxaler is het dat deze “plaatsvervangers” zich verrijkten met ongekende rijkdommen en zich een wereldlijke macht toeëigenden die de dood voor vele “ongelovige” mensen (o.a. door de inquisitie) tengevolge had. Precies die dingen waar Jezus Christus de Joodse en Romeinse heersers van beschuldigde.

Je kan je in alle ernst afvragen hoe “Christelijk” de Rooms Katholieke Kerk is.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl