Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Dries van Agt

 Zowat alle fossielen van betekenis in het CDA, struikelen over elkaar heen om te melden dat ze toch vooral niet met gedoogsteun van de PVV met de VVD moeten gaan regeren. Oud Minister President Dries van Agt, Willem Aantjes (daar was toch iets mee?) zijn vroegere maatje Frans Andriessen en o ja,  Ruud Lubbers, die als informateur zelf de aanzet heeft gegeven voor samenwerking met de PVV, loopt nu te blèren dat deze regeringsvorm toch niet wenselijk is. Partijvoorzitter Bleker laat via zijn lichaamstaal weten dat hij er eigenlijk ook niet zo voor is maar durft de confrontatie niet aan omdat hij bang is voor zijn baantje. Het lijkt een grote “Zwanenzang” bij het CDA. Dries van Agt heeft zelfs de arrogantie om te melden dat hij het Regeer- en Gedoog-accoord niet gaat lezen maar toch gaat tegenstemmen. Nou heeft deze man altijd al de realiteitszin van een tuinkabouter gehad, maar sinds hij een publicitair oogje op Greetje (Duisenberg) heeft laten vallen is hij om zo te zeggen “helemaal van God los”. 

Willem Aantjes

Het CDA is een partij die al decennia lang aan één stuk door in de regering heeft gezeten. Al die heisa in de samenleving over de “Islamitische allochtonen” is mede het gevolg van hun eigen beleid. Jarenlang hebben ze met oogkleppen op de “hoge heren” uitgehangen en niet gereageerd op signalen uit de samenleving die er op wezen dat er iets goed mis was in Nederland. Toen Geert Wilders het beestje bij de naam ging noemen en daar enorme zetelwinsten mee behaalde waren ze bij het CDA (en ook de linkse partijen) nog steeds in dromenland en dachten hem alsnog te kunnen vermorzelen door zijn standpunten te kwalificeren als “discriminatie”. Zij dachten hem weg te kunnen zetten als een demagoog waar je maar beter niets mee te maken kon hebben. Nu het CDA door de kiezer is afgestraft en hun zetelaantal meer dan gehalveerd is lijkt Maxime Verhagen wakker te zijn geworden en kwam er achter dat het geen 1970 meer was maar 2010. Toen hij de slaap uit zijn ogen had gewreven werd de realiteit enigszins zichtbaar voor hem. Uiteindelijk resulteerde dit in het huidige regeeraccoord met de VVD en het gedoogaccoord met de PVV. 

Ruud Lubbers

Het Christendom en de Islam beweren beiden religieuze instellingen te zijn. Beide religies hebben ook ideologische aspiraties. In Nederland is het bij wet geregeld dat er een scheiding is tussen kerk en staat. Daar hebben de Christelijke kerken zich bij neergelegd. De Islam echter is zowel een religieuze als een ideologische instelling. De ideologie van de Islam ligt besloten in het feit dat de Koran geen “heidenen” toestaat en het een “heilige plicht” is dat deze heidenen gedood dienen te worden. Ooit had de Rooms Katholieke Kerk datzelfde standpunt en heeft dat dan ook massaal in de praktijk gebracht (Inquisitie). Na al dat bloedvergieten uit naam van “God” kwam men erachter dat dit geen oplossing was en is dat standpunt uit de Rooms Katholieke leer verwijderd. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat Geert Wilders zich uitspreekt over het verbieden van de Koran of, in ieder geval het ideologische standpunt eruit verwijderen. 

Frans Andriessen

Verder heb ik hem nooit discriminerende uitlatingen over Islamieten zelf horen zeggen. Integendeel: “Islamieten die zich neerleggen bij onze wetten en op normale wijze de kost verdienen zijn van harte welkom”, heb ik hem talrijke keren horen zeggen. Natuurlijk heeft hij het ook over “tuig” en het is heel naar dat het “tuig” waar hij het over heeft haast altijd Marokkaans is en nog erger, haast ook altijd Moslim. Dat zijn een hoop ingewikkelde dingen bij elkaar die werkelijk en dringend opgelost moeten worden. 

Als wij naar Islamitische landen gaan hebben wij ons neer te leggen bij de wetten die daar gelden. Andersom hebben Islamieten die naar het Westen komen zich neer te leggen bij onze wetten. Zo simpel is het! 

Verder is het regeeraccoord door de invloed van de “rechtse” heer Wilders zo links geworden, dat de linkse partijen eigenlijk alleen maar vol lof zouden moeten zijn. 

Maar het is bij hun net als bij de “Fossielen”…….., ze leven niet in de realiteit!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl