Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

In de nieuwssite “DePers.nl” verscheen vandaag een artikel waarin de heer Hans Jansen, getuige-deskundige in de strafzaak tegen Geert Wilders, zegt te zijn geïntimideerd door een raadsheer van het hof die de vervolging van Geert Wilders beval. Hans Jansen was uitgenodigd op een etentje dat was georganiseerd door het Vertigo-gezelschap. Dit is eeen club van vrienden uit verschillende disciplines in de samenleving die al 20 jaar bijeenkomt en maatschappelijke thema´s bespreekt. Deze raadsheer, Tom Schalken, hoogleraar en een van de raadsheren die het openbaar Ministerie dwong om Geert Wilders te vervolgen, heeft geprobeerd om de Heer Hans Jansen ervan te overtuigen dat de strafzaak tegen Geert Wilders terecht was.

De heer Hans Jansen was uitgenodigd door de heer Bertus Hendriks, freelance Oostendeskundige. Toen de heer Jansen werd geconfronteerd met de heer Schalken werd hij meteen boos. “Als ik had geweten dat de heer Schalken hier aanwezig zou zijn had ik de uitnodiging nooit moeten accepteren”, en wilde weggaan. Hij zei: “Wat ik hier zeg kan tegen me worden gebruikt. Schalken kan me laten oppakken, absurd”. Volgens de heer Hendriks heeft hij moeten “lullen als Brugman” om hem te overtuigen toch te blijven. Schalken, aldus Jansen, ‘stuurde steeds het gesprek naar het Wilders-proces’ en ‘probeerde me te overtuigen van de juistheid van zijn beslissing Wilders voor de rechtbank te slepen’. Hij liet weten dat het wetenschappelijk een ‘machtig interessante casus’ was, waar ‘deksels goed’ over moest worden doorgedacht, en die ‘allerlei perspectieven’ bood.’ Volgens dePers.nl laat Schalken weten dat hij de keus om Jansen te vragen ‘achteraf niet zo gelukkig vond’. Maar: ‘Er is niks gebeurd wat tegen de regels was. Wat wel tegen de regel is, is dat iemand uit de beslotenheid van zo’n bijeenkomst klapt.’ Hij noemt Jansens lezing een ‘raar verhaal’.

Hier hebben we de Nederlandse Rechtspraak ten voeten uit. Achterkamertjeszwendel. Deze intimidatiepraktijken worden geacht achter gesloten deuren te blijven en het is tegen de regel dat je uit de school klapt. In het geheim laakbare praktijken toepassen en als regel stellen dat je dat niet openbaar maakt.

Het is volkomen terecht dat Bram Moszkowicz de rechtbank voor de tweede keer gewraakt heeft. De rechtbank heeft het verzoek van Bram Moszkowicz om de heer Jansen nogmaals als getuige te horen niet direkt toegewezen en in het midden gelaten of hij eventueel wel of niet gehoord zal worden. Op deze ongewisse wijze is geen sluitende verdediging te bouwen en wekt de rechtbank wéér de indruk vooringenomen te zijn.

Terwijl héél Nederland meekijkt, schijnen deze rechters nog steeds niet door te hebben dat hun griezelige praktijken langzamerhand door zelfs de simpelste zielen worden doorzien.

Ga vooral zo door. Dat is goed voor onze kijk op de Nederlandse rechtspraak.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl