Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

President Corstens van de Hoge Raad vindt dat politici zich van uitspraken moeten onthouden die het vertrouwen in de rechterlijke macht ondermijnen. In het programma Buitenhof  reageerde Geert Corstens op een uitspraak van Geert Wilders die luidde: “Dat miljoenen mensen terecht geen vertrouwen meer hebben in de rechterlijke macht”. Hij noemde de gang van zaken rond zijn proces een puinhoop en een slecht functionerend juridisch circus.

De uitspraken van Geert Wilders over het functioneren van de rechters die zich hebben bemoeid met zijn zaak zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. President Corstens kan wel verkondigen dat hierdoor het vertrouwen in de rechterlijke macht wordt ondermijnd maar gaat volkomen voorbij aan de feitelijkheden die aan de uitspraken van Geert Wilders ten grondslag liggen.

Feit is dat een raadsheer van het gerechtshof in Amsterdam een getuige-deskundige heeft proberen te overtuigen van de juistheid van hun beslissing om Geert Wilders te vervolgen. Dit gebeurde 3 dagen voordat deze getuige zijn verklaring moest afleggen. In rechterlijke kringen wordt dit als verwerpelijk en als een juridische doodzonde beschouwd. Vervolgens wordt  het verzoek van de verdediging om deze getuige nog een keer te horen door de rechtbank niet gehonoreerd. Dit terwijl deze getuige op dat moment aanwezig was in de rechtzaal. Hierop heeft de verdediging van Geert Wilders de rechtbank gewraakt. De rechters die dit wrakingsverzoek behandelden kwamen tot de conclusie dat dit verzoek terecht was en onthieven de rechters van hun taak om Geert Wilders te veroordelen.

Wie is er hier nou verantwoordelijk voor het ondermijnen van de rechterlijke macht?

President Corstens is lid van de Hoge Raad en in die functie vertegenwoordigt hij de totale rechterlijke macht in Nederland. Dat hij tot deze uitspraak komt toont aan dat de rechterlijke macht in Nederland niet in staat is het kaf van het koren te onderscheiden. Het zijn namelijk de handelingen van de rechters die het vertrouwen van miljoenen Nederlanders in de rechterlijke macht ondermijnen en niet de politicus Geert Wilders.

Kennelijk zijn de heren rechters zo vervreemd van de realiteit in de samenleving dat zij tot deze uitspraken komen. Het is niet Geert Wilders (of je het nou met hem eens bent of niet) die op de vingers getikt moet worden maar de zelfingenomen rechterlijke macht. Het wordt de hoogste tijd dat deze heren de hand in eigen boezem steken en alle “rotte appels” uit de mand van vooringenomen rechters verwijderen.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl