Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Federal Reserve

Het zal voor veel mensen misschien niet duidelijk zijn maar het is belangrijk om te weten dat de grootste Amerikaanse banken in de private sector dezelfde banken zijn die tesamen de Federal Reserve vormen. 
JP Morgan, Goldman Sachs, Kuhn, Loeb & Company, Citigroup, AIG, Merrill Lynch, Bear Stearns Chase Manhattan  en meer hebben bij de oprichting van de Federal Reserve een aantal banken omgevormd tot Federal Banks die gingen functioneren als centrale bank van diverse staten. Zo is bijv. de Federal Bank of New York en de Federal Bank of Chicago enz. ontstaan. De eigenaars van deze banken bleven gewoon dezelfde als vóór de tijd dat ze de federale status kregen.

Bij de oprichting van de Federal Reserve in 1913 hebben deze bankiers afgedwongen dat zij de bevoegdheid kregen om geld te creëren en de bevoegdheid om te bepalen hoeveel geld er in omloop zou zijn. De Amerikaanse overheid gaf dus de bevoegdheid om dollars te drukken uit het niets aan particuliere bankiers.

De rol die president Woodrow Wilson hierin gespeeld heeft was niet bepaald fris. Later zei hij hierover: “Ik ben een zeer ongelukkig man. Ik heb onbewust mijn land geruïneerd. Een grote industriële natie wordt gecontroleerd door een kredietsysteem. De groei van de natie en al onze activiteiten zijn in handen gekomen van een paar mannen. We zijn geworden tot een van de slechtst geregeerde, een van de meest gecontroleerde en dominante regeringen in de beschaafde wereld. Niet langer een regering van vrije mening, niet langer een regering door overtuiging en de stem van de meerderheid, maar een regering door de dwang van een kleine groep van dominante mannen”.

Oplichting aan alle kanten

Door deze bevoegdheden in handen van deze bankiers te geven zijn zij in staat om de economie te sturen in elke richting die hun het beste uitkomt. De Federal Reserve kan namelijk zelf bepalen of er veel of weinig geld in omloop gebracht wordt. Daardoor kunnen zij op eigen houtje bepalen of er inflatie dan wel deflatie zal plaatsvinden. Pompen zij veel geld in de markt dan is het gevolg inflatie (economische groei), trekken zij veel geld uit de markt dan is het gevolg deflatie (economische krimp). M.a.w. zij hebben de instrumenten in handen waarmee zij de economie kunnen laten groeien of laten krimpen zonder een verklaring schuldig te zijn aan de overheid. Aan de buitenkant lijkt het alsof het niet te controleren machten zijn die een crisis veroorzaken, maar insiders weten beter. Als we de laatste crisis nemen kunnen we vaststellen dat deze bewust is veroorzaakt door de banken, in samenwerking met de Federal Reserve en de Bush administration. Er zijn een Giga-aantal leningen verstrekt aan particulieren met een totale waarde van biljoenen dollars waarvan men wist dat deze op den duur niet terugbetaald konden worden. “Hoe kan dat?”, zou je zeggen. Ik ben nog nooit een bankier tegengekomen die iemand een lening verstrekt terwijl hij weet dat deze niet terugbetaald gaat worden. En toch is het gebeurd. Dan kan het niet anders zijn dan dat er een bedoeling achter zit. Dat het ook de bedoeling was om andere economieën te treffen blijkt uit het feit dat deze waardeloze leningen (Liar Loans) met een Triple A-status erop geplakt, wereldwijd op grote schaal werden doorverkocht aan grote buitenlandse beleggers en financiële instituten. Ook de illegale “Currency Swap” door Goldman Sachs aan Griekenland, waardoor de Grieken op de rand van de financiële afgrond kwamen te staan, is een voorbeeld.

Banken winnen altijd

De geschiedenis leert ons dat het al eerder is voorgekomen dat bankiers er groot belang bij hebben dat beurzen en economieën af en toe in elkaar storten. De Rothschilds kwamen tijdens de nederlaag van Napoleon in het bezit van de totale Britse economie door de suggestie te wekken dat Napoleon de oorlog had gewonnen waarop de beurs in Londen met 90% kelderde. De Rothschild bank kocht zoveel mogelijk van de gekelderde aandelen op. Toen naderhand bleek dat de oorlog door de Engelsen was gewonnen steeg de waarde van deze aandelen zelfs nog hoger als daarvoor. Het ontstaan van de grote depressie in 1929 is op soortgelijke wijze tot stand gekomen. Toen trokken Amerikaanse banken hun investeringen terug uit de Europese landen waarop deze economieën instortten. Naderhand volgde de ineenstorting van de beurs op Wall Street. Toen de financiële kruitdampen waren opgetrokken en de economieën langzaam uit het dal kropen bleken zij de grote winnaars te zijn. Momenteel is het zo dat alle regeringsfunctionarissen in Amerika eerst door een soort ballotagecommissie van de federale banken worden beoordeeld alvorens zij worden aangesteld.

De oproep in Europa op facebook om op 7 december een “Bankrun” te organiseren lijkt de heren bankiers dan ook in de kaart te spelen.  Het is niet te hopen dat aan deze oproep gehoor wordt gegeven. Dan gebeurt precies wat ze willen, zonder dat ze zelf in actie hoeven te komen. Zij kunnen dan, hun handen in onschuld wassend, zeggen: “We stonden erbij en keken ernaar”.

In plaats van een bankrun kunnen we beter deze bankiers het recht van geldcreatie afnemen en dit de overheden weer zelf laten doen.

Tags

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl