Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wij maakten op 5 augustus jl. op onze website melding van onze mening dat Hero Brinkman bepalend zou worden voor de gedoogsteun van de PVV voor een VVD/CDA kabinet. Het ziet er naar uit dat wij gelijk gaan krijgen.

Brinkman hamert er steeds op dat hij van de PVV een werkelijk democratische partij wilt maken. Geert Wilders is daar falikant tegen.

In een uitgebreid interview met het weekblad Vrij Nederland  suggereert hij dat Wilders zijn verantwoordelijkheid ontloopt door niet in het kabinet Rutte plaats te nemen. Geert Wilders zou bewust hebben gekozen voor het gedogen van de combinatie VVD/CDA omdat hij de macht in zijn partij niet uit handen zou willen geven. Wilders zou bang zijn dat de door de PVV geleverde ministers populairder zouden kunnen worden dan hijzelf.

In dit interview wordt duidelijk dat de eerste scheurtjes in het PVV kamp zichtbaar beginnen te worden. Het is een hele tijd stil geweest rond de opstandige Hero Brinkman, maar nu het kabinet eenmaal is geïnstalleerd doet hij weer van zich spreken. In ons vorige artikel over Brinkman suggereerden wij dat hij misschien wel een mol was van de AIVD met de bedoeling om een scheuring binnen de PVV te bewerkstelligen. Als Inspecteur van politie was hij namelijk makkelijk te ronselen door de AIVD. Onze mening hierover wordt versterkt door het feit dat hij eigenlijk nog steeds in dienst is bij het Amsterdams politiekorps. Zijn status bij de politie is dat hij met politiek verlof is. Die verlofperiode wenst hij weer voor vier jaar te verlengen omdat hij verbinding met het Amsterdams korps wenst te behouden.

Citaat uit het interview met Vrij Nederland:
Bent u nog steeds met politiek verlof bij het Amsterdamse politiekorps?

‘Ja. En ik ga weer een verlenging aanvragen van vier jaar. Ik vind het belangrijk om verbinding met het Amsterdamse korps te houden. Ik krijg nog steeds allerlei informatie, korpsberichten en zo. Sterker nog, ik heb inmiddels mijn vijfentwintigjarig ambtsjubileum gehad. Ik heb een medaille gekregen en een oorkonde. En stel dat ik eruit vlieg als Kamerlid van de PVV, dan kan ik de volgende dag tegen de politie zeggen: ik wil mijn oude baan terug. In principe heb ik dat niet nodig, er is een goed wachtgeldsysteem voor ex-Kamerleden. Maar wanneer ik als oud-PVV-Kamerlid nergens word aangenomen, ga ik niet maandenlang niets doen. Dan ga ik gewoon van mijn wachtgeld werken bij de politie. Kost ze niets. Zet dat maar in jullie stuk, kunnen ze zich er alvast op voorbereiden.´
Einde citaat.

Wij hebben zo onze bedenkingen hierover, maar de tijd zal het leren.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl