Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Edwin de Roy van Zuydewijn

Het lijkt erop dat de overheid geen mogelijkheid onbenut laat om Edwin de Roy van Zuydewijn in een kwaad daglicht te zetten. De grootste fout van zijn leven heeft hij gemaakt door te trouwen met prinses Margarita, een dochter van Prinses Irene en de nicht van Koninging Beatrix. De Koninklijke Familie zag dit huwelijk niet zitten en heeft er alles aan gedaan om Margarita en Edwind de Roy van Zuydewijn dwars te zitten. In ieder geval is het Koninklijk Huis, in samenwerking met de AIVD, erin geslaagd om de publieke opinie dusdanig te beïnvloeden dat Edwin als een soort van charlatan wordt gezien door de Nederlandse bevolking. Ook wij (redactie) hadden onze bedenkingen tegen Edwin de Roy van Zuydewijn. Maar naarmate er feiten en gebeurtenissen boven tafel kwamen werd duidelijk dat er behoorlijk wat kwalijke dingen tegen Edwin zijn ondernomen. De rol die Koningin Beatrix hierin heeft gespeeld verdiende niet direkt een schoonheidsprijs. Het beeld wat van Edwin de Roy van Zuydewijn werd geschetst was die van een gewetenloze man die de arme Margartia had getrouwd om er in aanzien en financieel opzicht enorm op vooruit te gaan. Een soort van adellijke ´loverboy´. Dat Edwin een goedlopend bedrijf runde die mooie opdrachten had werd in verband gebracht met zijn huwelijk en niet omdat hij zelf deze kwaliteiten bezat. Dat hij dit bedrijf al runde vóórdat hij getrouwd was met Margarita werd gemakshalve verzwegen.

Prins Carlos de Bourbon Parma

Je vraagt je af waarom deze lastercampagne wordt gevoerd. Prinses Margarita behoort niet tot het Koninklijk Huis, omdat Prinses Irene door haar huwelijk met Prins Carlos de Bourbon Parma geen lid meer was van het Koninklijk Huis. Dus waarom al die moeite genomen? Naderhand bleek wel dat de vader van Edwin de Roy van Zuydewijn over informatie zou beschikken die nadelig zou zijn voor Prins Bernhard.

Nu blijkt dat hij is verhoord door de politie in verband met een eventuele aanslag die zou worden gepleegd op een lid van het Spaanse koningshuis. De kinderen van Irene behoren nl. tot het Spaanse koningshuis de Bourbon Parma. Deze aanslag zou in Brussel worden gepleegd tijdens het huwelijk van Prins Carlos, de zoon van Prinses Irene en, de deze zomer overleden, Prins Carlos Hugo de Bourbon Parma.

Dit hele gedoe rond Edwin lijkt op een soap die kennelijk is bedoeld om de Roy van Zuydewijn vooral niet de kans te geven om zich te rehabiliteren.

Willem Oltmans

Ooit is een Nederlandse journalist, Willem Oltmans, door Prins Bernhard zo dwarsgezeten dat hij zijn journalistieke werkzaamheden niet meer heeft kunnen uitvoeren. In dit geval ging het om diverse interviews die deze journalist had met Sukarno, de latere president van Indonesië. Tijdens deze interviews kwamen dingen aan het licht die nadelig voor Prins Bernhard zouden zijn. De parallel tussen deze journalist en Edwin de Roy van Zuydewijn is dat Het Koninklijk Huis (Prins Bernhard) in samenwerking met de toenmalige BVD en het ministerie van Buitenlandse Zaken (Joseph Luns) eenzelfde soort lastercampagne heeft gevoerd tegen deze journalist als nu wordt gevoerd tegen de Roy van Zuydewijn. Uiteindelijk heeft Willem Oltmans via het voeren van langdurige processen en een beetje hulp van Koningin Beatrix zijn gelijk gekregen en moest de Nederlandse Staat hem acht miljoen gulden schadevergoeding en smartegeld betalen.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl