Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Is de overheid er voor ons?

Er is geen overheid in het vrije Westen die zo wantrouwend is naar zijn burgers als de Nederlandse overheid.

In Nederland bedraagt het aantal afgetapte telefoongesprekken ongeveer 26.000 per jaar.  Is dat veel of is dat normaal? Als we het vergelijken met het aantal afgetapte telefoongesprekken in de Verenigde Staten (ca. 3.000) en Groot Brittanië (ca. 2.000) is het verschil absurd. En al helemaal als we het aantal inwoners gaan vergelijken. Nederland heeft een kleine 16,5 miljoen inwoners, Groot Brittanië heeft 60,6 miljoen inwoners en de Verenigde Staten heeft er 308,5 miljoen.

Vanwaar dan het absurde verschil in het aantal afgetapte telefoongesprekken?

Uiteraard is het in een aantal gevallen goed te verdedigen dat er afgeluisterd wordt. Criminele organisaties dienen in de gaten gehouden te worden. Maar op de schaal zoals dat in Nederland gebeurt heeft niets meer met afluisteren te maken, dit lijkt op een paranoïde overheid die zijn burgers niet vertrouwt. Het lijkt erop dat de overheid iedere burger als een potentiële vijand ziet en derhalve goed in de gaten dient te worden gehouden.

Kijken op je bankrekening

Het Ministerie van Justitie had het voornemen om via een achterdeur zonder tussenkomst van een rechter-commissaris de mogelijkheid te krijgen om de bankrekening van iedere burger te kunnen bekijken. Na het bekend worden van dit plan via BoF (Bits of freedom) haastte Justitie zich om te melden dat men van dit voornemen afzag. Maar eigenlijk is het kwaad al geschied, we weten nu dat ze dit van plan waren en we weten nu ook dat dit plan vroeg of laat weer boven tafel komt, zodat ze het alsnog gaan invoeren. Het schenden van de privacy van de Nederlandse burger onder het mom van: “Het is voor uw eigen veiligheid”, is een algemene kreet geworden waarmee de overheid ons zand in de ogen wil strooien. Je moet er toch  niet aan denken dat iedere politieman (bijv. je buurman) zomaar gegevens kan opvragen over je financiële situatie. Zeker omdat deze gegevens via de achterdeur, zonder tussenkomst van een gerechterlijk bevel, willekeurig kunnen worden opgevraagd.

Het Nazi-regiem en het communisme zouden hun vingers hebben afgelikt indien zij de huidige technieken tot hun beschikking hadden gehad.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl