Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Wie bepaalt wat nieuws is?

6,7 miljard mensen op deze planeet. Een paar honderd landen en honderdduizenden  kranten en nieuwsuitzendingen op TV en radio.  Je zou zeggen dat dat een ongelofelijke hoeveelheid VERSCHILLEND nieuws moet kunnen opleveren.

Nou, dat is dus niet waar. Voor een nieuwsuitzending op TV wordt gemiddeld 20 minuten uitgetrokken. En alle zenders, zowel radio- als tv en kranten lijken hun uiterste best te doen om met hetzelfde nieuws te komen.  Vijf tot zes keer op een avond naar hetzelfde kijken. Tot overmaat van ramp wordt het in de actualiteitenprogramma´s nog een keer dunnetjes overgedaan.  Hoe origineel!

Het komt echt je strot uit!

Denken die nieuwsbrengers dat ze de kijkers, luisteraars en lezers met identiek nieuws aan zich kunnen binden? Naar mijn idee zouden ze beter zelf hun onderwerpen uitkiezen i.p.v. te knippen en plakken van anderen.  Als je de eerste nieuwsuitzending van welke omroep dan ook aan het begin van de avond hebt bekeken, hoef je niet meer naar andere zenders te gaan omdat je weet dat het daar over hetzelfde gaat.

Dat schijnen deze nieuwsvergaarders niet te beseffen. Volgens mij is de kans groter dat we komen kijken als de nieuwsonderwerpen per zender veel gevarieerder zouden zijn. Dat maakt je nieuwsgieriger en ga je allicht kijken. Nu weet je al van tevoren waar het over gaat.

Dus, dames en heren van de pers, als u wilt dat we bij u blijven kijken: “Wees a.u.b. een beetje creatiever!”


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl