Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Nu iedereen alweer vergeten is wie Jan Peter Balkenende is, zegt hij in een interview met het CDV (Christen Democratische Verkenningen) dat hij afstand neemt van de conclusies van de commissie-Frissen. Deze commissie concludeerde dat de partijtop van het CDA veel te gesloten was. Toen het kabinet viel werd Jan Peter dezelfde dag nog als lijsttrekker voor het CDA aangewezen. Zelfs een leek kon toen al zien dat de houdbaarheidsdatum van Balkenende was verstreken, maar niet de partijtop van het CDA. Hij was uitgeregeerd en liet zich haast niet meer zien. Debatten kon hij niet meer voeren en was nog maar een flauw aftreksel van zichzelf. Het resultaat hebben we gezien tijdens de verkiezingen. Nederland was Jan Peter Balkenende zat. Weliswaar heeft hij een punt wat betreft de hyperigheid van de media. Die zijn alleen maar uit op sensationele berichtgeving en niet op wat er echt aan de hand is. Toch had Jan Peter zo verstandig moeten zijn om te beseffen dat hij het deze keer niet zou redden en het stokje aan iemand anders had moeten geven, bijvoorbeeld aan Camiel Eurlings.

Nout Wellink zit in hetzelfde schuitje. Die man zit zo vol groene zeep dat hij te glibberig is om aan te pakken. Aan alle kanten heeft Wellink laten zien dat niet de Bescherming van de Nederlandse burger heeft voorop gestaan maar de belangen van de bankensector. IJslandse banken hadden niet zoveel spaargeld uit Nederland mogen weghalen als je beseft dat de totale bevolking van IJsland (320.000 mensen) nooit garant kon staan voor al die miljarden Euro´s. 
Dat het bankenconsortium van de banken Santander, Royal Bank of Scotland en Fortis zich zou verslikken in de overname van de reus ABNAMRO stond toen nog niet vast maar was wel een situatie waar De Nederlandsche Bank ernstig rekening mee had moeten houden alvorens zij toestemming voor deze overname gaven. Ook bij het faillissement van de DSB bank heeft De Nederlandsche Bank een niet zo frisse rol gespeeld.

Wouter Bos is de enige van dit spraakmakende trio die niet heeft gewacht tot zijn houdbaarheidsdatum zou verstrijken en is tussentijds opgestapt om in de luwte van de anonimiteit zijn volgende kans (president DNB?) af te wachten.

Als leiders langdurig aan de macht zijn is het een algemeen voorkomend verschijnsel dat ze gaan lijden aan tunnelvisie. Zo ook dus bij deze twee heren.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl