Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

De onrust op de financiële markten wordt vooral veroorzaakt door de twee Amerikaanse kredietbeoordelaars Moody´s en Standard & Poor´s.  Zij jagen momenteel op Europese landen die door de financiële crisis in de problemen zijn gekomen.

Ze zijn begonnen met het afwaarderen van Griekenland, waardoor dat land in grote problemen kwam. Griekenland heeft dat wel aan zichzelf te danken omdat ze plat gezegd
´de boel belazerd hebben´ ten tijde van de invoering van de Euro. Het is wel ironisch dat deze ´oplichting´ alleen tot stand kon komen met medewerking van de Amerikaanse zakenbank Goldman-Sachs. Goldman-Sachs had een illegale  currency swap verleend aan Griekenland waardoor de Grieken 1 miljard rijker leken dan ze in werkelijkheid waren. Door de verlaging van de kredietwaardigheid werd geld lenen op de internationale markten wel erg duur en heeft dat  land moeten aankloppen bij de Europese Centrale Bank en het IMF.

De rust was nog niet teruggekeerd toen er al weer een nieuw slachtoffer werd gevonden. Het was nu de beurt aan Ierland. Ierland is om heel andere redenen in de financiële problemen gekomen dan Griekenland. Ierland had een grote bankensector. Deze banken zijn in de problemen gekomen door de handelwijze van o.a. al weer de Amerikaanse zakenbank Goldman-Sachs. Goldman-Sachs heeft een enorme hoeveelheid herverpakte leningen met een AAA rating aan Ierland verkocht die achteraf nog niet eens de waarde van een junk-status hadden. Ook hier is het ironische dat de AAA-rating van deze waardeloze pakketten mede werden afgegeven door S&P en Moody´s. Ook Ierland heeft moeten aankloppen bij de ECB en het IMF.

Nu hebben S&P en Moody´s het oog laten vallen op Portugal met de mededeling dat ze overwegen de kredietwaardigheid van Portugal te verlagen. Door deze mededelingen komt de Euro steeds opnieuw onder zware druk te staan. De regeringsleiders van Europa laten de kreten van deze twee kredietbeoordelaars gelaten over zich heen gaan zonder ook maar één weerwoord. De aanval van de Amerikaanse financiële wereld op de Europese munt wordt door de Europese leiders op geen enkel vlak beantwoord.

De Amerikaanse overheid heeft een schuld van 14.000 miljard dollar. Het overheidstekort van de Verenigde staten loopt dit jaar op naar ongeveer 1.700 miljard dollar. Hier hoor je Standard&Poor´s en Moody´s niet over. Terwijl het eigenlijk nodig is dat alle alarmbellen zouden moeten rinkelen en zeer ernstig getwijfeld moet worden aan de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten.

Het wordt de hoogste tijd dat er één of meerdere Europese kredietbeoordelers opstaan en de Amerikaanse overheidsfinanciën zwaar onder de loupe nemen. Als deze dezelfde normen hanteren als S&P en Moody´s zouden de Verenigde Staten de junk-status krijgen.

Laten we vooral niet vergeten dat de hele financiële crisis afkomstig is uit hetzelfde land als waar deze ´kredietbeoordelaars´ vandaan komen. Met al dat beoordelen zijn ze zichzelf vergeten een cijfer te geven!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl