Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Bezoekers van onze website plaatsen zo af en toe een artikel van gewoon-nieuws als topic op de lezerspagina van nujij.nl. Om te weten wat er zo al leeft onder de lezers kijken wij ook regelmatig op deze site en wat ons vooral opvalt is dat er op nujij.nl een aantal personen opereren die alle topics afstruinen om te kijken of er, om hun woorden te gebruiken, “complottertjes” tussen zitten. Één persoon ziet het kennelijk als zijn of haar levenswerk omdat deze tot nu toe 29.306 reacties heeft gegeven. Is er een “complottertje” gevonden, dan begint het grote afzeiken. “Complottertjes” worden vooral gevonden bij artikelen met de volgende sleutelwoorden:  Bilderberg, Banken, Illuminatie, Rothschild, HAARP, JFK, New World Order.

Maar wie heeft er gelijk?

Bilderberg

Bilderberg conferenties vinden plaats, daar is geen twijfel over mogelijk. De pers is daar niet welkom ondanks dat er tijdens iedere conferentie vertegenwoordigers aanwezig zijn van Koningshuizen, regeringsleiders en hoog geplaatste diplomaten uit vele landen en vooral veel Ceo´s uit de bankenwereld en multinationals. Wat deze voorname mensen daar te bespreken hebben is allemaal tip top in orde en het is logisch dat hier niet over wordt gepubliceerd.

Banken

Banken onder leiding van hun Ceo´s hebben de financiële markten internationaal op dusdanige wijze besodemieterd dat er een mondiale financiële crisis is ontstaan die zonder ineenstorting van het huidige monetaire systeem waarschijnlijk niet meer ongedaan gemaakt kan worden. De financiële crisis is ontstaan omdat de mensen boven hun stand leefden en steeds meer schulden hebben gemaakt. Dit kan en mag de bankensector niet worden verweten omdat zij niet verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor het leengedrag van de Staat en bevolking.

Illuminatie

De volgende tekst is overgenomen uit wikipedia.
Illuminaten (ook Illuministen of Illuminati) is de aanduiding voor verschillende historische ‘geheime’ genootschappen. Een van de bekendste hiervan is de Vrijmetselaarsloge. De oudst bekende is het Spaanse genootschap Alumbrados (letterlijk: de verlichten). Deze groep hield zich in de 16e en 17e eeuw bezig met het innerlijk leven en de mystiek. Hiernaast bestond er in Frankrijk een groepering die onder invloed stond van Joodse en Arabische mystiek, het werk van Erasmus, de moderne devotie en het quiëtisme en die anti-hiërachische ideeën aanhing. Deze groeperingen kwamen vanaf 1527 zwaar onder vuur te liggen door de activiteiten van de inquisitie. Velen werden onterecht vervolgd, net zoals de Tempeliers en de Katharen. De bekendste Illuminaten zijn lid van de door Adam Weishaupt in het leven geroepen “Orde der Volmaakbaren”. Tot deze groepering behoorden onder andere Herder en Goethe. De macht van deze genootschappen kun je naar het rijk der fabelen verwijzen.

Rothschild

Een familie die sinds 1791 diverse centrale banken beheert en bij oorlogsituaties regelmatig beide partijen heeft gefinancieëerd. Deze familie is tot op de dag van vandaag nog volop actief en is in financieëel opzicht de meest invloedrijke familie op deze planeet. De familie Rothschild houdt zich alleen nog maar bezig met private banking, adviezen aan oliemaatschappijen, charitatieve doeleinden en stimuleert de ontwikkeling van onderontwikkelde landen en groeperingen.

HAARP

In document H.R. 2977 van 2 oktober 2001 van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden aan President Bush wordt HAARP als volgt omschreven:

The term “exotic weapons systems” includes weapons designed to damage space or natural ecosystems (such as the ionosphere and upper atmosphere) or climate, weather, and tectonic systems with the purpose of inducing damage or destruction upon a target population or region on earth or in space. HAARP wordt alléén gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden om de eigenschappen van de ionospheer te kunnen onderzoeken.

JFK

President John F. Kennedy is vermoord enkele weken nadat hij een speech had gehouden over het bestaan van uiterst invloedrijke en geheime genootschappen in de VS die het gemunt zouden hebben op de overname van de macht.. President Kennedy is vermoord door één enkele gesjeesde man met communistische sympathieën, genaamd Lee Harvey Oswald.

New World Order

“We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order.” David Rockefeller
“NAFTA is a major stepping stone to the New World Order.” Henry Kissinger when campaigning for the passage of NAFTA.
“We are not going to achieve a new world order without paying for it in blood as well as in words and money.” Arthur Schlesinger, Jr., in “Foreign Affairs,” July/August 1995. New World Order gelul is allemaal onzin en bullshit, en bestaat alleen maar in de warhoofdige breinen van complottertjes.

Bent u het eens met de zwarte tekst dan neigt u naar een aanhanger van “complottheorieën”

Bent u het eens met de  oranje tekst dan heeft u alle vertrouwen in het “goed functioneren van de overheden”

De toekomst zal het leren.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl