Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt het buitenlandse bedrijven moeilijk om aan Nederlanders goud te verkopen.

Dit bericht kwamen wij tegen op de website van StocktradingNieuws

Het betreft nieuwe Nederlandse klanten van Goldmoney, een Engels bedrijf wat handelt in goud.
“Goldmoney heeft besloten om voorlopig even geen nieuwe klanten te accepteren die woonachtig zijn in Nederland of de Nederlandse Antillen. De directie heeft een brief van de AFM  ontvangen, als gevolg van het feit dat de AFM een richtlijn heeft veranderd die betrekking heeft op buitenlandse aanbieders van goudrekeningen. Het betreft hier een specifiek Nederlandse situatie, die zich in geen enkel ander land ter wereld voordoet.Goldmoney heeft als policy dat het constructief wil samenwerken met de autoriteiten en heeft ons daarom gevraagd om niet verder hierop in te gaan. Op basis van mijn gesprek met de directie van Goldmoney, verwacht ik dat dit een tijdelijke maatregel is.” Tot zover StocktradingNieuws

DNB en AFM hechten aan papiergeld

De financiële autoriteiten in Nederland maken zich de laatste tijd behoorlijk druk om het goudbezit van Nederlanders. Vorige week nog de veroordeling van het pensioenfonds voor de glasindustrie, die op last van De Nederlandsche Bank binnen 2 maanden het grootste gedeelte van zijn goudvoorraad moet verkopen. DNB vindt het niet in het belang van de deelnemers om zoveel goud te bezitten. Zie ons artikel hierover. Ondanks dat goud van 2000 tot 2010 met een kleine 500% is gestegen, vinden de DNB en de AFM goud kennelijk een risicovolle belegging. Ter vergelijking; De AEX is in dezelfde periode met 56% gedaald.

Goud en Geld

Hieronder een verhaaltje, welke ons per e-mail werd toegezonden door Jack Hoogland (StockTradingNieuws), wat pijnlijk duidelijk maakt hoe het is gesteld met de wereld van GELD en GOUD.

In het jaar 1913 werd de Federal Reserve opgericht. En in dat jaar was de Amerikaanse dollar nog “as good as gold”. Je kon naar de bank gaan met bijvoorbeeld een biljet van $50 en dat daar inwisselen tegen 2,42 ounces goud. De Federal Reserve bestaat nu dus 98 jaar. In een artikel las ik een schitterend voorbeeld waarin duidelijk wordt hoe dramatisch de Federal Reserve in die lange periode is geweest voor de koopkracht van de Amerikaanse dollar.

Het verhaaltje gaat over twee vrienden, Jan en Kees, die in 1913 ieder $100 bij elkaar hebben gespaard. Ze willen die $100 opzij zetten voor later. Jan graaft een kuil in zijn tuin en legt daar die $100 in. Kees gaat echter naar zijn bank, ruilt die $100 in voor 4,84 ounces goud. Hij graaft een kuil in zijn tuin en legt daar het goud in.

De achterkleinkinderen van Jan en Kees 2011

Nu is het 2011 en de achterkleinkinderen van Jan vinden die $100 in de tuin. Leuk. Die van Kees vinden echter die 4,84 ounces aan goud, die maar liefst $6000 waard is! De dollar heeft in 98 jaar Federal Reserve dus maar liefst 98% aan koopkracht verloren. En wat Kees in 1913 kon kopen voor zijn 4,84 ounces aan goud is exact hetzelfde als wat zijn kleinkinderen er nu in 2011 voor kunnen kopen.

Papiergeld verliest zijn waarde omdat de Centrale Bankiers teveel nieuw geld bijdrukken, zonder enige tegenwaarde. Bij goud is dat niet mogelijk. Daarom, heren van de bank, hecht ik toch meer waarde aan goud dan aan uw achteloos bijgedrukte papiertjes! Het is in de geschiedenis al meerdere malen voorgekomen dat, toen uw papiertjes niets meer waard waren, het goud wat de burgers toen in bezit hadden door u werd geconfisqueerd. Misschien wilt u ons deze keer voor zijn?


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl