Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

De CEO van Nintendo, Reggie Fils-Aime, zegt in een interview met “Game Trailers” dat laaggeprijsde games voor smartphones het grootste gevaar zijn voor de game-industrie. De gemiddelde prijs voor een Game die door de game-industrie is gefabriceerd ligt rond de € 40.  App Store-Applicaties echter gaan voor gemiddeld € 2 over de toonbank. Hij vindt dat de verschillen in prijzen tussen die twee volkomen uit evenwicht zijn.
Dat de prijzen volkomen uit evenwicht zijn kan iedereen beamen. Maar om hier de App Store-Applicaties als het grote gevaar aan te wijzen getuigt van slecht inzicht in de marktewerking. Het ontwikkelen van een game is een kostbare zaak, maar is het eenmaal ontwikkeld dan wordt het een cash-generator. Eindeloos copieëren en voor iedere copie € 40 ontvangen is een zeer lucratieve handel, waarbij je je moet afvragen of er zodoende geen woekerwinsten worden gemaakt. Tenslotte worden er van iedere game gemiddeld miljoenen copieën verkocht.


Kennelijk kunnen de ontwikkelaars van App Store-Applicaties ondanks de gemiddelde prijs van € 2 wel winstgevend opereren. Dit zou de CEO´s van de Game-industrie aan het denken moeten zetten. Willen ze overleven dan moeten ze hun inhaligheid overboord zetten en gewoon redelijke verkoopprijzen hanteren.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl