Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, vindt dat Nederland en de Europese Unie de helpende hand moet bieden aan de Arabische landen waar nu veel onrust is omdat ze hervormingen willen. De meeste van die Arabische landen zijn extreem rijk geworden door de opbrengsten van de olie die in overvloed bij hun in de grond zit. Dat deze rijkdommen in handen zijn van een paar ´verlichte´despoten die daar als alleenheerser de dienst uitmaken sinds de oliebronnen zijn genationaliseerd, komt alleen maar omdat het Westen die despoten al die tijd hun gang hebben laten gaan. Nu het er naar uit begint te zien dat die despoten het veld moeten ruimen, haalt Rosenthal het pakje boter wat hij al jaren op zijn hoofd heeft weg en roept dat we de Arabische bevolking moeten helpen. In het verleden is het maar al te vaak bewezen dat, als het Westen ergens te hulp schiet, het alléén maar is om hun eigen belangen veilig te stellen. Hulp aan het Arabische volk hadden ze moeten verlenen in de tijd dat de oliebronnen werden genationaliseerd. Maar toen had men geen oog voor die bevolking.

Perzië

Het enige land wat de bevolking liet meeprofiteren van de olie opbrengsten was Perzië, het tegenwoordige Iran. De toenmalige Sjah van Perzië creëerde voor de Perzische bevolking gratis onderwijs, gratis gezondheidszorg en bouwde talloze zeer goed geoutilleerde universiteiten waar iedereen het recht had om gratis te studeren. Het land ontwikkelde zich in hoog tempo en werd zo machtig dat er in het Westen argwaan ontstond naar de Sjah. Er werd vanuit het Westen een lastercampagne over de Sjah opgestart die uiteindelijk leidde tot zijn val. Ergens in Parijs hadden ze een ayatollah zitten die werd klaargestoomd om de macht over te nemen in Perzië. Deze ayatollah, Khomeini genaamd, had het Westen beloofd om de vrijheden van de burger te respecteren, als hij de macht daar zou krijgen.

Iran

Met groot spektakel werd hij in Teheran ontvangen toen hij uit het vliegtuig stapte. Toen Khomeini er achter kwam dat de Amerikanen, via allerlei slinkse constructies van de CIA, tijdens de machtswisseling de complete schatkist van Perzië hadden leeggeroofd verkoelde de verhouding met Amerika tot ver onder het vriespunt. De volgende dag riep Khomeini de Islamistische Republiek Iran uit. Deze roof was o.a. een van redenen dat de Amerikaanse ambassade in Teheran werd bezet en alle Amerikaanse medewerkers maandenlang werden gegijzeld. Door de overname van de macht door Khomeini en het uitroepen van de Islamitische Republiek werd het land binnen de kortste tijd, wat betreft welvaart en vrijheden voor de bevolking, teruggeworpen in de Middeleeuwen. Dit alles dank zij de ´hulp´die het Westen had geboden.

Beter af zonder Westerse hulp

De Arabische bevolking zou er beter aan doen geen hulp van het Westen te accepteren en gewoon hun eigen revolutie afmaken, ongeacht wat de consequenties zijn voor het Westen. Want of ze nou door het Westen geholpen worden om een democratie te ontwikkelen of een Islamitische staat, bij die hulp zal het belang voor het Westen altijd voorop staan.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl