Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Het pensioenfonds voor de glasfabrieken, SPVG,  moet het grootste gedeelte van zijn goudbezittingen verkopen van De Nederlandsche Bank. Omdat het fonds dit weigerde stapte De Nederlandsche Bank naar de rechter om dit af te dwingen. Als reden werd opgegeven dat het aandeel goud wat dit fonds in zijn bezit heeft niet strookt met de belangen van de deelnemers. Het verweer van SPVG, dat goud een ruilmiddel is, zoals euro´s  werd door de voorzieningenrechter niet gehonoreerd en dwingt het pensioenfonds nu om binnen 2 maanden het grootste gedeelte van het goud te verkopen.

De Nederlandsche Bank heeft kennelijk meer vertrouwen in gedrukte papiertjes die Euro´s worden genoemd dan in goud. De DNB vindt dat de prijsvolaliteit van goud te groot is om als ´ruilmiddel´ te kunnen worden gekwalificeerd. Beleggen in staatsobligaties van landen die op omvallen staan vindt Nout Wellink kennelijk meer in het belang van de deelnemers dan beleggen in goud, ook al loopt het pensioenfonds het risico dat deze obligaties waardeloos worden. In de  geschiedenis van de mensheid heeft goud nog nooit zijn waarde verloren, terwijl talloze valuta´s en staatsobligaties door wanbeheer van regeringen, hyperinflatie en financiële crisissen volkomen waardeloos zijn geworden.

Zo langzamerhand moet je je toch gaan afvragen: “Aan welke kan staat Nout Wellink?” Gezien de huidige politieke, financiële en economische omstandigheden ligt het meer voor de hand dat je in goud investeert dan dat je je investeringen doet in economieën waarvan de Centrale Banken vanuit het niets hun Dollars en Euro´s printen. Een poosje kan dat worden volgehouden maar op een gegeven moment stort deze, geheel uit het niets gecreëerde waarde, in elkaar. Kijk maar naar Griekenland, Ierland, Portugal, België, IJsland, Zimbabwe en zo kunnen we nog wel een poosje doorgaan. De Verenigde Staten hebben een staatsschuld van 14.000 miljard dollar en een bruto nationaal product van 14.000 miljard dollar. Een kind kan uitrekenen dat dit land zijn schuld nooit meer kan terugbetalen. Dat weten de Amerikanen zelf ook, daarom draaien de geldpersen op volle toeren. Zoiets van: “Het gaat toch al fout, dan moet het maar ook goed fout!” In pokerkringen noemen ze dit: “All in” gaan terwijl ze nog niet eens “one pair” in de hand hebben.

In 2009 is SPVG haar beleggingen in fysiek goud gaan uitbreiden. Kijkend naar de prijsontwikkeling van goud, dan moeten we constateren dat begin januari 2009 voor 1 ounce goud $ 874,50 moest worden betaald. In december 2010 moest er voor datzelfde ounce $ 1405,50 worden betaald. Dat is een stijging van 60,72% in 2 jaar. Prima belegging, toch?

Om de risico´s van verschillen in prijsvolaliteit zoveel mogelijk te vermijden vergelijken we de koersontwikkeling van de AEX met de koersontwikkeling van goud over 10 jaar.

AEX 10 jaar, verlies 56.42 %

Januari 2000 stond de AEX op 628,50. Op 31 december 2010 sloot de AEX op 354,57. Dit is een verlies van 56,42%.

GOUD 10 jaar, winst 498,4 %

Januari 2000 stond goud genoteerd voor $ 282,- per ounce. December 2010 stond goud genoteerd voor $ 1405,50 per ounce. Dit is een winst van 498.4%.

Kan iemand mij uitleggen wat de beweegredenen zijn van de Weledelgestrenge Heer Dr. Arnout H.E.M. Wellink? Omdat ik het vermoeden heb dat hij samenspant met zijn louche Amerikaanse vriendjes bij de FED vertrouw ik hem namelijk niet meer!

In ieder geval kun je uit deze maatregel niet opmaken dat Nout Wellink de belangen dient van de deelnemers aan pensioenfondsen.

Tags

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl