Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hillary Clinton

Hillary Clinton heeft tijdens een gesprek met het comité van het congres om meer fondsen gevraagd om de strijd aan te gaan met de alternatieve media. Zij zei dat Amerika de informatie- en communicatie-oorlog aan het verliezen was. De huidige commerciële nieuwszenders zoals CNN, ABC en CNBC zijn niet opgewassen tegen de nieuwkomers op het gebied van nieuwsitems. Al-Jazeera en RT (Russia Today) zijn tegenwoordig volledig Engelstalig en trekken miljoenen kijkers. Ze zei: “Het wordt  de hoogste tijd  dat de Verenigde Staten weer een inspanning gaan doen in het propaganda voeren en we moeten terugkeren naar het spelen van het spel waar we altijd de beste in zijn geweest.”

Westerse Propaganda

Gedurende de Koude Oorlog waren we uitstekend in het naar buiten brengen van de Amerikaans boodschap. Toen de Berlijnse muur was gevallen zeiden we: “Oké de klus is geklaard, we zijn klaar, en zijn vervolgens achterover gaan leunen, maar daar moeten we nu helaas een grote prijs voor betalen”, aldus Hillary. “Onze private media kan dat gat niet opvullen”.

“We bevinden ons momenteel in een informatie-oorlog die we aan het verliezen zijn. Al Jazeera is aan het winnen, China heeft een wereldwijd meertalig televisie netwerk geopend en de Russen zijn zeer succesvol met hun Engelstalig netwerk. In verschillende landen heb ik het gezien en ik moet toegeven, het is zeer instructief”. Er zijn een hoop dingen veranderd sinds de dagen dat de Westerse media, waaronder CNN en BBC, een monopolie hadden op de verstrekking van het wereldnieuws. Meer en meer kijkers over de hele wereld stemmen af op deze nieuwe media om een frisse kijk te krijgen op de gebeurtenissen.

Het is allemaal in de cijfers te zien. Het YouTube kanaal van RT is een echte hit, bijna 300 miljoen keer bekeken, terwijl CNN haar uiterste best moet doen om 3 miljoen kijkers te bereiken. Het groeiend publiek van Russia Today is een indicatie dat de hegemonie van het Westen voorbij is en dat de mensen meerzijdig wensen te worden geïnformeerd.

Internet en Satelliet TV

Met de komst van Internet en Satelliet televisie is de Westerse bevolking zich bewust geworden van de zeer eenzijdige berichtgeving die door de Westerse reguliere media over hen wordt uitgestrooid. Media monsters zoals CNN, BBC, Reuters en AP brengen alléén nieuws die hun welgevallig is, maar met de komst van Internet zijn deze nieuwsleveranciers door de mand gevallen omdat de mensen in staat zijn om meer gedifferentieerde nieuwsitems te bekijken. Hiervan profiteren de niet door het Westen gecontroleerde Nieuwsnetwerken. Uiteraard wordt er nog steeds propaganda gemaakt maar nu is er tenminste de mogelijkheid om meerdere propaganda systemen met elkaar te vergelijken.

Tags

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl