Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

ING-top ziet af van bonus.

De CEO van de ING, de heer Jan Hommen, heeft vanochtend bekend gemaakt dat  de top van ING alsnog afziet van het opnemen van de bonussen over 2010. Zowel in politiek Den Haag, als bij vele cliënten van de ING was de mededeling, dat er aan de topmensen bonussen zouden worden uitgekeerd van respectievelijk 1,25 miljoen, 700.000 en 600.000 euro, in het verkeerde keelgat geschoten. Niet dat zij tot inkeer zijn gekomen, maar meer omdat het de ING schade zou kunnen berokkenen hebben ze besloten om af te zien van hun bonussen. Ook werd gezegd dat het ´herstellende vertrouwen van de klanten en de samenleving´ in de ING hiervan de reden was.

Angst voor leegloop

De dag na het bekend worden van deze flinke bonussen deelde de bank ook nog mee dat ING-gepensioneerden dit jaar geen indexering zouden krijgen op hun pensioen omdat het concern hiervoor op dit moment geen geld wilde vrijmaken. Hierop werd de bank overspoeld door mailtjes van boze gepensioneerden en cliënten. De heer Hommen verklaarde expliciet dat cliënten reageerden en dat ING ´enkele´ opzeggingen had ontvangen. Er kan echter gevoeglijk vanuit worden gegaan dat het om meer dan ´enkele´cliënten ging die hun rekening opzegden. De angst dat dit grote gevolgen voor de bank zou kunnen hebben is naar alle waarschijnlijk de reden voor deze beslissing geweest. De kleinere, alternatieve banken zoals Triodos en ASN zeggen flink te profiteren van de rel om de bonussen. ‘Vanaf donderdag, toen het nieuws over de bonussen bekend werd, zijn dagelijks drie keer zoveel rekeningen geopend als normaal en vandaag zelfs vier keer zoveel’, zegt een woordvoerder van Triodos dinsdag.

Weinig realiteitszin

Hoever de bankiers af staan van de realiteit blijkt wel uit het feit dat een dag na het bekend worden van de bonussen, de mededeling kwam dat de pensioenen niet zouden worden geïndexeerd omdat men daar geen geld voor wilde vrijmaken. Een slechtere timing konden ze niet bedenken. Bankiers kunnen misschien wel rekenen (zeker naar zichzelf toe) maar lijken niet bepaald intelligent te zijn wat betreft het inschatten van de gevolgen van hun handelingen.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl