Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Maakten wij vorige week melding van het ontbreken aan realiteitszin bij de top van de ING, deze week doen zij er nog een schepje bovenop.

´Gewone´ rekeninghouder niet belangrijk.

Het kost de directie van de ING geen moeite om keer op keer rekeninghouders tegen zich in het harnas te jagen. Eerst het bekend worden van extreem hoge bonussen voor de directie, terwijl ze nog volop aan het infuus hangen van de overheid. Daarna de melding dat de top van de directie afzag van deze bonussen omdat gevreesd werd voor een massale uitstroom van rekeninghouders. Vervolgens het bekend worden van toch nog een slordige 660 miljoen die uitgekeerd zal worden aan bonussen. Dan de mededeling dat de pensioenen niet geïndexeerd zullen worden omdat de bank daar geen geld voor wilde vrijmaken. Als laatste misser in de communicatie de melding dat 300 duizend rekeninghouders van rekeningen boven de 75 duizend euro een schrijven van de ING hebben ontvangen waarin hun bonusbeleid werd uitgelegd. De overige rekeninghouders hoefden niet te worden geïnformeerd. Dat zij hiermee de rekeninghouders van minder dan € 75.000,- wegzetten als zijnde onbelangrijk en er niet toe doende, dringt kennelijk niet door in de botte hersenen van deze bestuurders.

Na de samenvoeging van de Postbank bij de ING in 2009 kwam het aantal rekeninghouders op ongeveer 8,8 miljoen. Als we ervan uitgaan dat er in de tussentijd geen nieuwe rekeninghouders zijn bijgekomen dan betekent dit dat 8,5 miljoen rekeninghouders niet belangrijk genoeg worden gevonden om over het bonusbeleid te worden geïnformeerd. Men vreesde kennelijk wel het weglopen van 300.000 rekeninghouders met een saldo van € 75.000,- of meer en niet het weglopen van rekeninghouders met een lager saldo.

Lomp en arrogant

Wat de gedachtegang is achter deze handelwijze is niet duidelijk. Het is echter wel duidelijk dat deze niet geïnformeerde 8,5 miljoen rekeninghouders zich zwaar geschoffeerd voelen door de directie van de ING, omdat zij worden weggezet als zijnde onbelangrijk. Deze 8,5 miljoen rekeninghouders zijn wel de basis voor een, voor de bank zeer belangrijke, maandelijkse cashflow van ruim 17  miljard euro. De 300 duizend overige rekeninghouders komen bij lange na niet aan deze hoeveelheid euro´s die maandelijks de bank passeren. Je gaat je in alle ernst afvragen: “Hoe dom kan een directie zijn?”

Eind vorige week werd gemeld dat de bank specialisten in dienst heeft die op internet via Facebook, Twitter en andere sociale media speuren naar reacties en hier een analyse van maken. Je hoeft niet hooggeschoold te zijn om te constateren dat een overgrote meerderheid zich op zijn zachtst gezegd zwaar belazerd voelt door de opeenstapeling van arrogante en lompe handelingen door de directie van de ING. Deze analisten doen, of hun werk niet goed, of de directie legt de uitkomst van deze analisten naast zich neer.

Eens te meer blijkt dat Bankiers zich ver verheven voelen boven de gemiddelde mens en dat zij hierdoor alle contact met de werkelijkheid zijn kwijtgeraakt.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl