Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Inleveren bonus?

De mededeling van de ING dat de top van de bank afziet van hun bonussen is eigenlijk alleen maar een afleidingsmanoeuvre om de politieke en maatschappelijke verontwaardiging weg te nemen die is ontstaan over deze bonussen.

Het is alléén de top van de bank die afziet van hun bonus over 2010. Jan Hommen zou 1,25 miljoen ontvangen en zijn twee naaste medewerkers zouden respectievelijk 700.000,- en 600.000,-  euro ontvangen.

Bonuscultuur banken springlevend

Het is echter niet zo dat de ING hiermee laat zien dat het hun ernst is om af te rekenen met de bonuscultuur. Over het jaar 2010 wordt door de ING namelijk in totaal toch nog 660 miljoen aan bonussen uitgekeerd aan medewerkers die niet tot de top behoren. Het ING-concern heeft ongeveer 70.000 medewerkers in dienst die bij elkaar zo´n 660 miljoen euro aan bonussen mogen verdelen. De ongeveer 30.000 Nederlandse werknemers die onder de CAO vallen mogen samen 160 miljoen euro aan bonussen verdelen en de ongeveer 40.000 buitenlandse werknemers die niet onder de CAO vallen krijgen bij elkaar 500 miljoen euro.

Gemiddeld € 9.428,- per werknemer

De schamele 2,55 miljoen die de topmensen van de ING  inleveren stelt dus eigenlijk helemaal niets voor in vergelijking met het totale bonussenpakket van 660 miljoen. Als dit bedrag over alle werknemers gelijkelijk zou worden worden verdeeld zou dit betekenen dat iedere werknemer bij de ING, € 9.428, 57 als bonus extra bovenop zijn jaarsalaris ontvangt.

Voor de belastingbetaler die dit bedrijf  van de ondergang moest redden en het nu in zijn portemonnee voelt, is dit onverteerbaar!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl