Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

GATA

Wie of wat is GATA?
De Gold Anti Trust Action Committee is een organisatie die de schatkist van de Federal Reserve (US treasury) al een aantal jaren lang nauwlettend in de gaten houdt. GATA beschuldigt deze instellingen ervan dat zij in samenwerking met andere Centrale Banken en de goudhandel van de grote zakenbanken in de Verenigde Staten, de goudprijs al decennia lang manipuleren.

LGD

LGD is de afkorting voor London Good Delivery. Een goudzending krijgt de status LGD wanneer blijkt dat het goud voldoet aan de kwaliteitsnormen die voor goud  gesteld zijn. De London Bullion Market Association (LBMA) is de plaats waar het goud van de Centrale Banken wordt opgeslagen, waarmee landen hun schulden betalen. De LMBA test  dit goud en als de zending voldoet aan de normen kan het worden verwerkt in de schuldenadministratie. Het goud moet zuiver zijn in een gebied van 995,0 tot 999,9 per 1000. Het gewicht, de vorm, het uiterlijk en de gewichtstempels zijn vastgelegde waardes waaraan een goudbaar dient te voldoen. GATA heeft een tweede verzoek gedaan i.v.m. de Freedom of Information Act (FOIA) aan de Federal Reserve om alle documenten vanaf 1990 die te maken hebben met goudtransacties aan hen te overhandigen. De Federal Reserve reageerde op dit verzoek met de overhandiging aan GATA van twee documenten van in totaal 173 pagina´s. In de meeste van deze pagina´s waren veel regels geredigeerd (zwart gemaakt), dus niet te lezen. Tevens vermeldde de FED dat er 137 pagina´s niet zijn overhandigd omdat zij beweerde dat deze waren vrijgesteld van openbaarmaking. GATA heeft beroep aangetekend tegen deze geclaimde vrijstelling van openbaarmaking.

Achterhouden van informatie

Tijdens de beroepsprocedure ontving GATA informatie van de Federal Reserve. De eerste paragraaf van de derde pagina is de meest onthullende:

“In verband met uw beroep, bevestig ik  dat de achtergehouden informatie krachtens ontheffing 4 bestaat uit vertrouwelijke, commerciële of financiële informatie betreffende verrichtingen van de Federale Banken. Dit omvat informatie die betrekking hebben met regelingen die uitgewisseld worden namens de Federal Reserve System met buitenlandse banken. Deze informatie is niet het soort dat gewoonlijk aan het publiek wordt bekendgemaakt. Het is dus terecht dat deze informatie niet aan u verstrekt zal worden”.

De bovenstaande verklaring is dus een soort van ´erkenning´dat de Federal Reserve betrokken moet zijn geweest bij de transactie van het nepgoud omdat zij weigert om ook maar enige informatie te verstrekken over haar activiteiten. Zouden alle gegevens kloppen dan is er immers geen reden om deze informatie achter te houden.

Waarom wolfraam?

Wolfraam heeft hetzelfde soortelijk gewicht als goud. Nog opmerkelijker is het dat wolfraam dezelfde dichtheid heeft als goud tot op drie decimalen achter de komma. Het heeft maar 2 verschillen met goud. Het is veel harder dan goud en het heeft de verkeerde kleur. Een superkwaliteit nep-gouden baar moet overeenkomen met de kleur, hardheid, dichtheid, chemische en nucleaire eigenschappen van echt goud.
Om zo´n superkwaliteit nep-gouden baar te maken heb je een wolfraam baar nodig die 1/8-inch kleiner is dan een echt gouden baar. Vervolgens wordt deze wolfraam baar rondom bekleed met 1/16-inch puur goud. Deze baar voelt in de hand als zijnde echt goud. Hij zou precies hetzelfde gewicht hebben als een echt gouden baar. De mantel van 1/16-inch echt goud zou voldoende zijn om een test met een röntgenstraling fluorescentie-scan te kunnen doorstaan. Alleen het doorboren van de baar zou het wolfraam blootleggen.
Om een dergelijke topkwaliteit nep-gouden baar te maken die “London Good Delivery” proof is zou deze ongeveer $ 50.000 moeten kosten omdat hij behoorlijk veel echt goud bevat en wolfraam ongeveer $ 50,- per kilo kost. Maar er zou een hoop winst gemaakt worden omdat een echt gouden baar van deze afmeting ongeveer $ 400.000 waard is.

Wat nu verder?

Amerikaanse politici met als belangrijkste de Republikeinse Senator, Ron Paul, hebben geëist dat de Federal Reserve hun transacties beschikbaar moeten stellen voor onderzoek. Maar de FED heeft dit tot nu toe consequent geweigerd  met de mededeling dat deze informatie de werking van Federal Reserve zou ondermijnen.

De onlangs gedane mededeling van de Internationale Centrale Banken dat het goud wat nu bij hen is opgeslagen niet meer gesmolten zal worden, doet het ergste vermoeden!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl