Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Omdat er al een jaar of twee door tegenstanders van President Barack Obama openlijk aan wordt getwijfeld of hij in Amerika is geboren, heeft Obama tijdens een persconferentie meegedeeld dat hij op de website van het Witte Huis zijn geboorteakte heeft geplaatst, zodat iedereen kan zien dat hij wel degelijk in de Verenigde Staten is geboren.

Één van die twijfelaars, de Amerikaanse vastgoedmagnaat Donald Trump, maakte er een heikel punt van en bereikte met zijn propaganda dat ongeveer 30% van de Amerikaanse bevolking er van overtuigd was dat Obama niet in de de VS is geboren. Hij is blij dat Obama zijn geboorteakte heeft laten en zei: “Ik heb bereikt wat niemand anders is gelukt en daar ben ik trots op”. Wel zei hij erbij dat hij nog niet helemaal overtuigd is en dat hij de akte met eigen ogen wil zien. Ook moet er worden beoordeeld of de getoonde akte wel echt is.

Tekst naderhand ingevuld.

De akte die via de website van het Witte Huis is gedownload vertoont echter de kenmerken van manipulatie. In het meest betrouwbare geval zou de gescande akte wanneer hij in “Illustrator” wordt geopend één layer moeten laten zien. Dat zou betekenen dat de ingevulde tekst en de akte één geheel zijn.  Dit is hier niet het geval. De akte bestaat namelijk uit een aantal layers (lagen). Een blanco akte, en vervolgens steeds een veld wat wordt ingevuld. Het is onbegrijpelijk dat het Witte Huis een dergelijke afbeelding op het internet heeft geplaatst want iedere gebruiker van “Illustrator” ziet gelijk dat layers zijn toegepast, wat de betrouwbaarheid van het document niet ten goede komt.

Er mag toch van worden uitgegaan dat de medewerkers van het Witte Huis alle zorgvuldigheid in acht zouden nemen om, zeker in dit geval, een betrouwbaar document op het Internet te plaatsen. Dat dit document is opgebouwd uit layers doet de twijfel eerder toenemen dan afnemen.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl