Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Minister Kamp

Minister Kamp van Sociale Zaken heeft het voornemen om AOW-ers te korten op hun uitkering als zij inwonend zijn bij één van hun volwassen kinderen. De AOW-uitkering bedraagt 70% van het minimum loon en is dus geen vetpot. De meeste ouwetjes kunnen nog maar net hun hoofd boven water houden. Als blijkt dat een gepensioneerde inwonend is bij een van zijn kinderen heeft hij het voornemen om de AOW te verlagen naar 50% van het minimumloon.

Minister van A-sociale Zaken!

Deze VVD minister laat hiermee zien dat het Ministerie van Sociale Zaken niet meer sociaal is. Het enige wat telt is: “Hoeveel komen we tekort en bij wie kunnen we dat halen!” Dat hij overweegt om dat dan maar bij die mensen te halen die al de grootste moeite hebben om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen, laat zien dat hij eigenlijk geen Minister van Sociale Zaken is, maar Minister van A-Sociale Zaken. Gepensioneerden behoren tot een kwetsbare groep omdat zij politiek geen vuist kunnen maken. Zij zijn niet in de mogelijkheid om actie tegen deze voornemens te ondernemen. Gepensioneerden hebben maar af te wachten hoeveel zij iedere maand op hun rekening krijgen bijgeschreven. Omdat zij niet werken hebben zij dus ook niet de mogelijkheid om te staken. Het is dus wel heel laf van deze minister om juist deze groep mensen aan te pakken.

Fractievoorzitter CDA is tegen

Het is overigens niet zo dat deze minister deze maatregel zomaar kan gaan invoeren. Fractieleider van het CDA, Sybrand Van Haersma Buma, verzet zich hier namelijk tegen. Ook de PVV van Geert Wilders heeft hoog in het vaandel staan dat er van de ouwetjes afgebleven moet worden. Het is alleen zo jammer dat je nooit weet hoe deze fracties zich gaan gedragen, mocht het voorstel worden ingediend. Het zal niet de eerst keer zijn dat politieke partijen hun verkiezingsbeloften overboord zetten als zij onder druk worden gezet.

Weinig respect voor AOW-ers

Alleen het feit al dat dit balletje wordt opgegooid laat zien dat deze Minister weinig respect heeft voor de mensen die onze samenleving van na de Tweede Wereldoorlog hebben opgebouwd en nu als melkkoe worden gebruikt om de tekorten van een kwistige overheid aan te vullen.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl