Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Reinier van Zutphen NVvr

Reinier van Zutphen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak, heeft in het nieuwsprogramma Nieuwsuur zijn ongenoegen geuit over alle commotie die is ontstaan over het functioneren van de Rechterlijke Macht in Nederland. De afgelopen week zijn twee rechters uitgebreid in het nieuws gekomen die op een oneigenlijke manier gebruik zouden hebben gemaakt van hun functie.

Kalbfleisch verdacht van meineed

Kalbfleisch

Oud rechter Kalbfleisch wordt verdacht van het plegen van meineed in de zogenaamde Chipsol-zaak. De heer Kalbfleisch zou een rechter hebben verzocht deze zaak aan te nemen om vervolgens een uitspraak te doen ten gunste van een bevriende relatie. In deze al jaren lopende zaak is inmiddels zoveel aan het licht gekomen over deze oud-rechter dat het OM het nodig vindt  een onderzoek te starten naar het plegen van meineed. De heer Kalbfleisch is momenteel voorzitter van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Hij heeft met onmiddellijke ingang verlof opgenomen om tijd vrij te maken zich te kunnen verweren tegen deze aantijging. De heer van Zutphen stelt dat, in het geval van Kalbfleisch, deze handelingen volkomen onmogelijk zijn. Er zijn regels vastgesteld voor het aanwijzen van civiele of strafrechtelijke procedures en van Zutphen gaat ervan uit dat iedereen zich daar aan houdt. Dit is een behoorlijk naïeve instelling van deze man, zeker als in ogenschouw wordt genomen dat het in deze zaak om miljoenen euro´s ging. Ook rechters zijn maar gewone mensen en van gewone mensen is bekend dat zij graag ergens een graantje van meepikken.

Verhoor Tom Schalken

Tom Schalken verdacht van beïnvloeden rechtsgang

Dan is er rechter Tom Schalken, de opdrachtgever van het strafproces tegen Geert Wilders van PVV. Tijdens zijn verhoor door Bram Moszkowicz als getuige maakte hij een zéér zwakke indruk en bleek uit hetgeen hij verklaarde dat hij de heer Jansen, getuige-deskundige in het proces-Wilders, uitvoerig heeft geïnformeerd over de redenen van het besluit om Geert Wilders te vervolgen voor het zaaien van haat.  De heer Jansen zou drie dagen later moeten getuigen als deskundige in het proces-Wilders. Een door de wol geverfde rechter weet dat deze inmenging ontoelaatbaar is. Tom Schalken doet het echter voorkomen alsof hij hier totaal geen bijbedoeling mee had. Zou een advocaat een door de rechtbank opgeroepen getuige vóór zijn getuigenis benaderen om van gedachten te wisselen over de zaak, dan zou hij onmiddellijk geschorst worden. Maar voor de rechterlijke macht gelden kennelijk andere regels.

Lering trekken

Wat betreft de inmenging van Tom Schalken in het proces-Wilders zegt de heer van Zutphen dat de heer Schalken lering zou moeten trekken uit hetgeen er is gebeurd en in het vervolg goed moet opletten wie er in zijn directe omgeving vertoeven om niet de schijn te wekken dat hij invloed op het verloop van het proces zou kunnen uitoefenen. Het lijkt er op dat de heer van Zutphen dit zegt om de indruk te wekken dat het allemaal zo erg niet is en om Tom Schalken de hand boven het hoofd te houden. Als hij dit werkelijk zo meent dan zou geen enkele misdadiger bij zijn eerste veroordeling ooit nog gevangenisstraf mogen worden opgelegd, maar zou hij veroordeeld moeten worden tot een verplichte “leringtrekking” zodat hij in het vervolg geen strafbare feiten meer zal plegen.

Zo langzamerhand begint het er voor de “gewone burger” op te lijken dat de Rechterlijke Macht in Nederland één rot en corrupt zooitje is!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl