Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Tom Schalken

De rechter Tom Schalken is vandaag met zijn billen bloot gegaan tijdens zijn getuigenis in de zaak-Wilders.
Toen hij aantrad als getuige, werd hem door de Oudste Rechter gevraagd of hij zich goed had voorbereid. Heel zelfzeker antwoordde hij dat hij dat wel degelijk had gedaan.

Van enige voorbereiding bleek echter niet veel. Een rechter die ondervraagd wordt door een advocaat is al heel bijzonder, maar een rechter die wordt ondervraagd door  Bram Moszkowicz levert een thriller op. Internetkijkers hebben ademloos de dag doorgebracht bij dit Internetproces. Het waren de messcherpe vragen in een uitgekiende volgorde van Bram Moszkowicz die de arme man aan het wankelen brachten. Het was duidelijk dat Moszkowicz erop uit was om aan te tonen dat deze rechter wel degelijk de bedoeling had om de heer Jansen tijdens het bewuste “etentje” van gedachten te doen veranderen. Schalken wist dat Moszkowicz de heer Jansen als getuige deskundige op zijn lijstje had staan, maar zei dat hij pas tijdens het etentje te horen kreeg dat de rechtbank deze getuige daadwerkelijk had toegewezen. Op dat moment had hij, juridisch gezien, gelijk moeten opstappen.  De heer Jansen daarentegen wist niet dat Tom Schalken ook zou komen op dat etentje en werd, toen hij daarmee werd geconfronteerd, kwaad en wilde gelijk weggaan. De heer Jansen realiseerde zich namelijk dat hij zich hier onbedoeld in een wespennest had begeven. Dat vond rechter Schalken echter niet. Zozeer zelfs dat hij het de heer Hendriks, de gastheer, toeliet om de heer Jansen te bewegen toch vooral te blijven. De rechter heeft hem zelfs immuniteit moeten beloven om Jansen over te halen. Op vragen over tijdstippen en wat er zo allemaal gezegd zou zijn tijdens het etentje wist hij zich voornamelijk niets meer te herinneren. Maar Bram Moszkowicz legde met chirurgische precisie de laakbare handelingen van de rechter zo bloot dat hij op een gegeven moment de meest cruciale vragen beantwoordde met: “Ik kan het mij niet herinneren”, of “ik weet het niet meer”.
De emeritus-hoogleraar strafrecht, tevens rechter en opdrachtgever voor het proces-Wilders wist het allemaal niet meer. Uit hetgeen hij nog wél wist bleek zonneklaar dat hij de heer Jansen wel degelijk van gedachte wilde doen veranderen, óók voor de Rechters en het OM. Hij bleef echter bij zijn verklaring dat hij de heer Jansen alléén maar op de hoogte wilde brengen van de argumenten die het hof heeft doen besluiten om het proces-Wilders in gang te zetten. Op de vraag van Moszkowicz waarom hij hem daarvan op de hoogte wilde brengen kwam hij niet verder dan wat gemurmel van: “Intellectuelen en vrienden onder elkaar” en “het zou allemaal  vertrouwelijk zijn”, maar bleef hij het echte antwoord schuldig. Er bleef van Tom Schalken niet veel meer over dan een zielig hoopje mens die zich wanhopig stuntelend van de ondergang probeerde te redden, maar eigenlijk al besefte dat hij door de mand was gevallen.

Het is overduidelijk dat deze man misbruik heeft gemaakt van zijn positie en macht met de bedoeling, het verloop van het proces-Wilders te beïnvloeden!

Een spectaculaire thriller die a.s. vrijdag wordt vervolgd.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl