Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Alle nieuwsmedia staan bol van de gebeurtenissen in Alphen aan de Rijn van afgelopen zaterdag. Het vreselijke drama wat daar heeft plaatsgevonden doet deskundigen en experts aanschuiven bij alle nieuws en actualiteitenprogramma´s om aan de verbijsterde bevolking uit te leggen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Inmiddels is bekend geworden dat de dader psychische problemen had, suïcidaal was en een paar jaar geleden een gedwongen opname heeft ondergaan in een psychiatrische kliniek. Deze gegevens waren bekend bij de politie. Dit heeft de autoriteiten er echter niet van van weerhouden om hem een wapenvergunning te verstrekken.

Achteraf gesproken kun je vaststellen dat deze man nooit een wapenvergunning had mogen krijgen. Voor de slachtoffers en nabestaanden zijn al deze overwegingen niet meer van toepassing. Het onbeschrijfelijke leed is immers geschied en kan niet meer teruggedraaid worden.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De geschiedenis leert ons dat de mens, door de eeuwen heen, altijd een fascinatie heeft gehad voor wapens. Vooral bij het mannelijke geslacht. Wat daar de oorzaak van is zouden gedragsdeskundigen en psychologen ons misschien kunnen uitleggen. Conflicten tussen mensen of landen worden vaker met wapens opgelost dan met woorden. Regeringen leggen de bevolking hun wetten en wil op omdat zij beschikken over politie en leger die, in het uiterste geval, met wapens onwillige burgers tot de orde kunnen roepen. Het is dus altijd het recht van de sterkste wat telt.
Dag in dag uit worden we op alle TV-zenders geconfronteerd met politieseries die de meest afgrijselijke misdaden tot in detail laten zien, met als oogmerk om de mens te “verstrooien en vermaken”. De laatste jaren worden we steeds vaker geconfronteerd met nieuwsberichten die melding maken van “geflipte” mensen die al zich schietend door scholen of mensenmassa´s bewegen om uiteindelijk, als laatste daad, een kogel door hun eigen hoofd te jagen.

Hoe kan dit voorkomen worden?

Natuurlijk kan dit niet in alle gevallen voorkomen worden. Zeker niet zolang al dit wapentuig gefabriceerd en verkocht wordt. De primitieve instelling van de mens om problemen op te lossen door middel van vernietiging zou eigenlijk afgeleerd moeten worden, zoals de mens kannibalisme heeft afgeleerd. Het zou veel beter zijn als de beleidsbepalers van de TV-zenders een vorm van entertainment zouden kiezen waarin veel meer de communicatie tussen mensen centraal staat. Dit kan zeker ook héél spannend zijn en vooral veel leerzamer.  Dan zal blijken dat hun vrees voor te lage kijkcijfers ongegrond is. Zolang we echter iedere dag “getrakteerd” blijven worden met zinloos entertainment zoals de bloedige en gewelddadige strijd tussen “goed en kwaad” zal er niet veel verbeteren.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl