Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Jan Kees de Jager heeft de afgelopen weken verkondigd dat Griekenland eerst orde op zaken moet stellen willen ze in aanmerking komen voor de volgende betaling van de financiële noodhulp die aan Griekenland is toegezegd. Zo niet, dan zal Nederland geen hulp meer beschikbaar stellen. Het ziet er echter naar uit dat de Minister dit niet waar kan maken.

Gaat Nederland 5 miljard euro kosten.

Volgens hoogleraar economie Jaap Koelewijn van Nyenrode is Griekenland niet in staat om nog meer bezuinigingen door te voeren en zullen de Europese landen een groot gedeelte van de schulden moeten afstempelen. In de kijkersspecial van RTLZ zei hij  dat Griekenland ons hoe dan ook 5 miljard euro gaat kosten.”We hebben met zijn allen de Grieken volgestopt met geld, de Griekse banken, Europese banken en verzekeraars. Maar als je de Grieken nu in één keer laat vallen, dan heb je een heel groot probleem, dus we zullen een gecoördineerde oplossing moeten zoeken. We kunnen de Grieken niet zomaar laten vallen en geen geld meer geven, dat kan echt niet”, aldus Jaap Koelewijn en hij vervolgde, “”Ik denk dat we via pensioenfondsen, via banken of het Europees noodfonds circa 5 miljard euro kwijt zullen zijn.

Corné van Zeijl, analist van SNS Securities zei in datzelfde programma dat Griekenland hooguit de helft kan terugbetalen.

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch Ratings kwam eerder deze week met de mededeling dat de Europese banken best in staat zijn om een herwaardering van de Griekse schulden te overleven. De banken zouden genoeg dekking hebben om een groot gedeelte van deze schulden kwijt te schelden.

Griekse politieke partijen werken niet mee

Papandreou

De Griekse Premier George Papandreou is er vrijdag niet in geslaagd om bij de leiders van de andere Griekse politieke partijen steun voor zijn saneringsbeleid te krijgen.

Donderdag werd al duidelijk dat het IMF dreigt af te haken en mogelijk niet deelneemt aan de uitbetaling van een volgende krediettranche. Het IMF doet dat niet als Athene zijn staatsfinanciering niet voor de komende twaalf maanden kan verzekeren. De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker liet daarop meteen weten dat de EU beslist niet in het gat springt dat dan zou vallen. In die situatie dreigt voor Griekenland een bankroet.

Het gaat er dus naar uitzien dat, ondanks de belofte van Jan Kees de Jager, de belastingbetaler en de gepensioneerden de dupe gaan worden van het onvermogen van Griekenland om uit de impasse te raken.
ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl