Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Osama Bin Laden

Liquidatie.

Over de liquidatie van Osama Bin Laden is de afgelopen dagen genoeg gesproken. De wereldpers staat er bol van. Van grote euforie in het Westen tot afgrijzen in diverse Islamitische landen. Osama Bin Laden was de afgelopen tien jaar de meest gezochte terrorist ter wereld omdat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor o.a. de aanslag op de Twin Towers in New York. Het is dan ook volkomen terecht dat hij, vroeg of laat, hierover  verantwoording zou moeten afleggen. Mocht dan tijdens het proces blijken dat de misdaden waarvan  hij beschuldigd wordt inderdaad door hem gepleegd zijn dan zou hij zijn straf moeten ondergaan, of dat nou de doodstraf is of een andere straf maakt niet uit.

Rutte feliciteert Obama

Felicitaties voor een misdaad.

De Amerikaanse President werd door de Europese regeringsleiders, óók door Premier Rutte en Minister Rosenthal, gefeliciteerd met het feit dat een verdachte werd doodgeschoten, zonder dat hij ook maar enige kans heeft gekregen om zich tijdens een gerechtelijke procedure te kunnen verdedigen tegen de aan hem gerichte beschuldigingen. Dit is hóógst verontrustend. Dezelfde leiders hoor je in de media alsmaar verklaren dat IEDEREEN, ongeacht de ernst van de beschuldiging, het recht heeft op een onpartijdig en eerlijk proces. Kennelijk gelden hierop dus uitzonderingen, óók voor Nederlandse ministers. Het gaat er in dit geval niet om welke verschrikkelijke misdaden Bin Laden heeft gepleegd of heeft laten plegen. Het gaat erom dat één van de belangrijkste rechten van de mens, namelijk het recht op een eerlijk proces, met voeten wordt getreden. Ook door onze eigen regering. Ineens wordt er een uitzondering gemaakt op dit onvervreemdbare recht. Naar ons idee kan dit absoluut niet door de beugel en zal Premier Rutte aan de Nederlandse bevolking moeten uitleggen waarom hij de Amerikaanse President uitbundig heeft gefeliciteerd. Hij had er beter aan gedaan kritische vragen te stellen over deze flagrante schending van de mensenrechten. Zeker nu de Amerikanen zelf hebben toegegeven dat Osama Bin Laden ongewapend was. Hiermee wordt aangetoond dat onze leiders alléén maar belang hechten aan een eerlijke procesvoering als het in hun straatje te pas komt. Dat de Amerikaanse behandeling van gevangengenomen “vermeende terroristen” in de rest van de wereld scherp wordt veroordeeld is algemeen bekend. Ook de Europese leiders hebben hierover hun ongenoegen geuit.

Het is des te huiveringwekkender dat nu ook onze eigen Premier en Minister van Buitenlandse Zaken zich, door het overbrengen van hun felicitaties, bij dit sinistere clubje hebben aangesloten.

De “war on terror” is een nieuwe, maar zéér gevaarlijke, weg ingeslagen!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl