Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Hoe roof je een land leeg?

Griekenland staat met de rug tegen de muur. De Grieken moeten boeten voor het vele geld wat ze bij elkaar hebben gesjoemeld en geleend. Hoe welwillend ze nu ook zijn, ze  kunnen hun schulden niet meer terugbetalen. Dus is er een groot probleem.  Om aan de benodigde financiën te komen moeten er veel van hun openbare eigendommen worden verkocht. Een grote openbare verkoop. De aasgieren cirkelen al boven Griekenland. De Banken en Multinationals zitten handenwrijvend te wachten op het moment dat ze al die koopwaar samen mogen gaan delen. En die koopwaar is niet gering, het gaat in dit geval om de Griekse spoorwegen, een aantal vliegvelden, een staatsbank, telefoonmaatschappij en twee grote zeehavens. In ieder geval allemaal koopwaar waar in de toekomst veel geld mee te verdienen valt.

Deze “openbare” uitverkoop moet als zeer vernederend ervaren worden door de Grieken.

Eigen schuld dikke bult?

Het verwijt dat ze het er zelf naar gemaakt hebben lijkt terecht maar eigenlijk geldt dit verwijt alléén de Griekse regering en de internationale bankensector. Want die hebben het, door de boel te belazeren en wanbeleid, zover laten komen. Het gedrag van de Griekse regering en de banksector is feitelijk oplichting. Er is nooit een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Het is zelfs zo paradoxaal dat hetzelfde handjevol mensen die het probleem hebben veroorzaakt, het nu gaan oplossen door de bevolking de rekening te laten betalen van hun eigen oplichtingspraktijken.  De Griekse bevolking zal dit niet pikken en het zit er dik in dat er massaal opstand zal komen. Van de een op de andere dag zal de vlam in de pan slaan en kunnen er situaties ontstaan die niet meer in de hand te houden zijn. Als het eenmaal zover komt dan zal het zich waarschijnlijk niet beperken tot Griekenland alléén. In Spanje heeft de demonstrerende groep, die zichzelf “De Verontwaardigden” noemen zich al solidair verklaard  met de Griekse bevolking en roepen andere Europese landen op hetzelfde te doen. Zelf bezetten ze al meer dan een week grote pleinen in o.a. Madrid, Barcelona, Sevilla en Alicante.

Als de Politiek en de Centrale Banksector (beiden de veroorzakers) dit probleem niet humaan gaan oplossen dan wacht Europa héél moeilijke tijden.

Het lijkt erop dat de Centrale Banksector willens en wetens teveel geld heeft uitgeleend aan Griekenland zodat ze eraan zou bezwijken. Als onderpand moeten de Grieken nu belangrijke stukken  “Griekenland” afstaan. Een nieuwe manier van “oorlog voeren” en gebiedsuitbreiding waar je vroeger een leger voor nodig had!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl