Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Telecombedrijven.

CEO KPN Eelco Blok

De directie van KPN maakte onlangs bekend dat internetdiensten waarmee je gratis of tegen een geringe vergoeding kunt bellen met andere smartphones in de toekomst zullen worden geblokkeerd. Het gaat in dit geval om de communicatiediensten Skype, WhatsApp, Voip-buster en andere communicatie applicaties.  Wil men toch gebruik blijven maken van deze diensten dan moeten er aparte abonnementen worden afgesloten met KPN om deze diensten te kunnen gebruiken. Het argument van KPN is dat deze diensten ervoor verantwoordelijk zijn dat het bellen met de eigen KPN bundels enorm is afgenomen en zij flinke omzetdalingen constateren.

Ook Vodafone maakte bekend dat het huidige prijsmodel onhoudbaar is. Dat dit echter volledig in tegenspraak is met de berichtgeving naar hun aandeelhouders blijkt uit de naar boven bijgestelde winstverwachting over 2010/2011.

Vodafone verhoogt verwachting operationele winst 2010/11
LONDEN (Dow Jones)–Vodafone Group Plc (VOD.LN) heeft dinsdag de verwachting voor de aangepaste operationele winst in 2010/11 opgeschroefd, nadat het Britse telecombedrijf over de eerste helft van het gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten wist te boeken.
Voor het gebroken boekjaar rekent Vodafone nu op een aangepaste operationele winst van GBP11,8 miljard tot GBP12,2 miljard.

Ook KPN maakte in het jaarverslag van 2010 het volgende bekend:

Persbericht jaarresultaten 2010, 26 januari 2011
Goed 2010 voor KPN
Significante verbetering winstgevendheid van de hele groep
Hoofdpunten

  • Resultaten ‘Terug naar Groei’ strategie 2008 – 2010 goed, ondanks moeilijk economisch klimaat
  • Winstgevendheid Nederlandse telecomactiviteiten opnieuw verbeterd
  • Hogere groei dienstenomzet in Duitsland met sterke marge
  • Dividend per aandeel van 0,80 euro
  • Outlook 2011 bevestigd, nieuw aandeleninkoop programma 1 miljard euro

Het is onbegrijpelijk dat tegen cliënten wordt verteld dat het huidige prijsmodel onhoudbaar is, maar tegelijkertijd aan de aandeelhouders meedelen dat ze meer verdienen dan ze hadden verwacht. Kennelijk gokken KPN en Vodafone erop dat de mens in het algemeen lijdt aan een storing van het korte termijn geheugen, of ze gaan ervan uit dat mededelingen over winstverwachtingen door de “gewone” bevolking niet wordt gelezen. Het gejank van die lui moet eens keer ophouden. Ze zouden er beter aan doen om normale verdienmodellen te ontwikkelen in plaats van hun bedrijven afhankelijk te maken van ziekmakende woekerwinstpraktijken. Hoeveel miljarden méér winst willen de telecombedrijven nog binnenhalen.

Dat de klanten de oneindige hebzucht van bedrijven zoals KPN en Vodafone een keer echt zat worden is nog maar een kwestie van tijd.

Minister Verhagen teruggefloten

Aanvankelijk was Minister Verhagen het met de stelling van deze twee telecombedrijven eens en had hij er begrip voor dat ze bepaalde applicaties zouden blokkeren om deze vervolgens als aparte abonnementen te verkopen. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil hier echter niets van weten en wil nieuw overleg over hoe in de toekomst om te gaan met het Internet. Minister Verhagen moet volgens GroenLinks passende maatregelen treffen en deze vastleggen in de Telecomwet. De minister moet nu reageren op het voorstel, waarna het in de Tweede Kamer kan worden besproken tijdens de behandeling van de aanpassing van de Telecomwet. Het zal duidelijk zijn dat de klanten van KPN en Vodafone op hun hoede moeten blijven om te zorgen dat hun schandalige praktijken niet alsnog via een achterdeur sneaky worden ingevoerd.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl