Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Het Openbaar Ministerie heeft alle punten van de verdediging, in de strafzaak tegen Geert Wilders, als niet relevant van tafel geveegd. De motivering van het OM over de houding van rechter Tom Schalken is wel het opmerkelijkste. Héél Nederland heeft met eigen ogen kunnen zien hoe de heer Schalken zich in allerlei bochten heeft gewrongen om moeilijke vragen ontwijkend te beantwoorden. Uiteindelijk heeft hij toch met het zweet op zijn voorhoofd toe moeten geven dat hij wel degelijk inhoudelijk over de beschikking heeft gesproken. Erger nog hij had een deel van de officiële beschikking er zelfs voor meegenomen. Het Openbaar Ministerie verklaart echter met droge ogen dat hierdoor niet is gebleken dat de heer Schalken buiten zijn boekje is getreden. Hoe erg moet je het dan wel  maken om buiten je boekje te gaan? Voor kijkend Nederland was het wel duidelijk, deze man zat te liegen. Daar hoef je geen jurist voor te wezen, alleen mens zijn is genoeg. Het OM is deze mening niet toegedaan. Maar dat zijn kennelijk geen “gewone” mensen. Die bekijken de zaken juridisch zo ingewikkeld dat aan het menselijke aspect ervan volkomen wordt voorbijgegaan. Zou een advocaat eenzelfde getuigenis hebben afgelegd over een door het OM opgeroepen getuige, dan zou hij onmiddellijk een klacht van het OM aan zijn broek hebben gekregen.  Een Openbaar Ministerie die op deze wijze een rechter de hand boven het hoofd houdt, verdient het dat de Nederlandse bevolking zich terecht afvraagt of ze wel te vertrouwen zijn. Mocht alsnog blijken dat Tom Schalken de getuige Jansen heeft trachten te beïnvloeden, dan zou een niet ontvankelijkheidsverklaring buiten proporties zijn wat betreft het gepleegde feit. Omdat door de heer Wilders een aanklacht tegen de heer Schalken is ingediend, dekt het OM zich al in voor het geval deze aanklacht tot vervolging leidt. Smakelozer kan het niet. Dat dit proces volledig via camera´s te volgen is bewijst wel hoe belangrijk deze zaak is. Het lijkt alsof het OM dit nog steeds niet beseft.

Het hele proces gaat allang niet meer om Wilders. Dit proces is verworden tot een krachtmeting tussen de Rechterlijke Macht en de Politiek om te kijken wie er macht moet gaan inleveren. Zelfs de meeste politici hebben dat (nog) niet door. Maar die hebben vaker belangrijke zaken niet door!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl