Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

De laffe besluiteloosheid van politici en de weigerachtige houding van de bankensector om een verlies te nemen, zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de euro zeer binnenkort als een mislukt experiment moet worden beschouwd. Het kan haast niet anders dan dat de euro zijn langste tijd heeft gehad. De inwoners van de Noordelijke Europese landen beginnen het zat te worden dat zij moeten gaan opdraaien voor de kosten van het overeind houden van de Zuidelijke Europese landen. Er is een enorme scheefgroei ontstaan in de eurozone doordat de minder presterende landen hun welvaart niet aan de economische groei, maar aan het lenen van euro´s te danken hebben. Dit buitensporige leengedrag is er de oorzaak van dat ze het nu niet meer kunnen terugbetalen. Dit is niet goed te praten. Maar de banken en de politici van de beter presterende Noordelijke Europese landen zijn hieraan net zo schuldig. Zij hebben het tenslotte mogelijk gemaakt dat economisch zwakkere landen zoveel konden lenen. De ECB is maar al te makkelijk geweest in het verstrekken van leningen aan Griekenland omdat zij donders goed weet  dat het Griekse volk voor deze leningen moet opdraaien als het fout mocht gaan. De private Duitse, Franse en Nederlandse banken hebben ongelimiteerd geld uitgeleend aan de Grieken omdat zij gigantische winsten konden maken op deze leningen. In hun achterhoofd weten de Nederlandse bankiers wel dat, mocht het fout gaan in Griekenland, het de Nederlandse belastingbetaler is die hun voor een faillissement zal moeten behoeden. Aangemoedigd door Nout Wellink hebben ook de pensioenfondsen met het ingelegde geld van de deelnemers het risico genomen om Griekenland zoveel geld te lenen. Ook de beheerders van de pensioenen weten dat zij, in het uiterste geval van nood en met hulp van de politici, de regels zodanig kunnen laten veranderen dat de pensioenuitkeringen verlaagd kunnen worden. Dat zij hierop al vast een voorschot op hebben genomen, blijkt uit het nieuwe pensioenakkoord die inhoudt dat in de toekomst een waardevast pensioen niet meer gegarandeerd kan worden.

Het is dus weer het klootjesvolk dat voor de kosten moet opdraaien.

Het is dit wat er momenteel gaande is. Alleen heeft niemand van de huichelachtige politici en bankiers het lef om ons dat nu al te vertellen.

Tags
| | |

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl