Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Special Drawing Rights.

De in opspraak geraakte ex-directeur van het IMF, Dominique Strauss Kahn, heeft in februari van dit jaar door het IMF een rapport laten uitbrengen waarin een poging werd ondernomen om de dollar zijn status als wereld reservemunt af te nemen. Hiervoor in de plaats wilde hij zgn. SDR´s (Special Drawing Rights) de status geven als internationale ´munteenheid´. Deze SDR´s zijn in 1969 door het IMF gecreëerd. Ofschoon zij geen tastbare munteenheid vormen zouden SDR´s een alternatief kunnen zijn voor de dollar als wereld reservemunt. Special Drawing Rights zijn certificaten die voor alle bestaande valuta´s kunnen worden gewisseld. De waarde van een SDR wordt bepaald op basis van een gecombineerde wisselkoers van meerdere grote valuta´s, zoals de US dollar, euro, Japanse yen en het Britse pond. Door de combinatiewaarde van deze grote valuta´s zou er een meer evenwichtige standaard ontstaan die niet afhankelijk is van één munteenheid zoals de dollar, die door allerlei politieke en financiële oorzaken heftig op en neer kan schommelen. Volgens Strauss Kahn brengen deze schommelingen de wereldeconomie keer op keer in gevaar. De SDR zou een betere afspiegeling zijn van de wereldeconomie dan de dollar omdat deze kwetsbaar is voor veranderingen in de Amerikaanse binnenlandse economie en wisselingen in het Amerikaanse beleid.

New World Order

Sceptici en tegenstanders van deze “Special Drawing Rights” verdenken het IMF en de internationale bankiers ervan dat zij een poging ondernemen om via deze SDR´s hun lang gekoesterde wens voor een ´New World Order´proberen te realiseren. Via deze SDR´s zouden zij een ´harde´ internationale munteenheid kunnen creëren, waardoor valutaschommelingen tot het verleden zouden gaan behoren.

De Amerikaanse bankier James Paul Warburg zei: “Of we het nu willen of niet, er zal één wereldregering komen. De enige vraag is of deze zal worden gerealiseerd door oorlog en verovering of door toestemming”.

De Republikeinse senator Louis McFadden, een fel tegenstander van de Federal Reserve System, zei in het begin van de vorige eeuw: “De Federal Reserve Bank van New York staat te popelen om nauwe banden aan te gaan  met de Bank voor Internationale Betalingen en het leidt geen twijfel dat het de bedoeling is om het Amerikaanse en Europese bankensysteem samen te laten gaan met de bedoeling een financiële macht te creëren die onafhankelijk is en boven de Amerikaanse en Europese regeringen staat. Het huidige Amerika zal worden getransformeerd van een van de meest productieve naties ter wereld tot een gezapig consumerende en importerende natie met een alsmaar negatievere handelsbalans”.

We zijn inmiddels 100 jaar verder en als we kijken naar de gedragingen van de bankiers, de Federal Reserve en het IMF de afgelopen decennia lijkt het alsof ze er niet zo veel naast zaten. Kijk maar naar de aftakeling van de eens zo rijke Amerikaanse samenleving. In ieder geval is het zo dat de bankiers  momenteel de regeringen in de houtgreep hebben en dat zij naar willekeur hun ´bizarre´ praktijken kunnen uitvoeren zonder dat het voor hen nadelige consequenties heeft.

Dominique Strauss Kahn is wellicht te ijverig geweest in zijn poging de dollar te ondermijnen zodat naar alle waarschijnlijkheid de Amerikaanse overheid ervoor heeft gekozen hem in een val te laten lopen om zo snel mogelijk van hem af te komen. Uiteindelijk profiteren niet alleen de Amerikaanse banken maar ook de Amerikaanse overheid enorm van het feit dat de US-dollar nog steeds als wereld reservemunt wordt gehanteerd.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl