Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Kamermeisje heeft gelogen

Het gaat er naar uitzien dat er van de  aanklacht tegen Dominique Strauss Kahn wegens verkrachting nog maar weinig overblijft. Het kamermeisje wat hem beschuldigde van dit ernstige feit zou zijn betrapt op leugens tegen de politie en openbare aanklager. Justitie zou erachter zijn gekomen dat na de arrestatie van DSK het kamermeisje via haar mobiel gesprekken heeft gevoerd waarin zij vertelde dat zij waarschijnlijk veel geld zou ontvangen. Ook zou zij betrokken zijn bij drugshandel en witwaspraktijken. Het opmerkelijke is dat deze berichten naar buiten zijn gekomen op gezag van bronnen bij politie en justitie en niet van de advocaten van DSK.

Vanmiddag wordt Strauss Kahn weer bij de rechtbank van New York verwacht. Dit is twee weken eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. Wat de reden is van deze vervroegde voorgeleiding moet nog blijken maar verwacht wordt dat hij, in afwachting van zijn proces, op vrije voeten zal worden gesteld.

De redactie van Gewoon-nieuws heeft vanaf het begin niet geloofd in deze hele verkrachtingsaffaire en ging uit van een complot tegen DSK omdat hij een sleutelrol speelde bij de schuldencrisis in Griekenland en omdat hij zich verkiesbaar had gesteld voor de komende presidentsverkiezingen in Frankrijk. De rol die hij als voorzitter van het IMF speelde in het Griekse schuldendrama was zéér tegen de zin van de overige IMF bestuurders. Verder heeft hij een serieuze poging ondernomen om de US-dollar haar status als wereldreservemunt af te nemen. Hij was ook een gevaar voor de positie van President Sarkozy omdat hij in de opiniepeilingen ver voor lag op Sarkozy.

Kortom, genoeg redenen om van hem af te willen komen. Een ideaal slachtoffer dus om drie vliegen in één klap te slaan.

De rol die de wereldpers in deze affaire heeft gespeeld kan als zeer onfris worden bestempeld. Hij werd afgeschilderd als een seksuele maniak en was al bij voorbaat schuldig bevonden. Ook de opstelling van het IMF en President Sarkozy, die zich ogenblikkelijk van DSK distantieerden roept twijfels en vragen op.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl