Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Alhoewel het met klem ontkend zal worden moet er worden vastgesteld dat geneesmiddelenfabrikanten gebaat zijn bij zieke mensen. Hoe meer mensen medicijnen slikken hoe beter het is voor de farmaceutische industrie. Hoe gezonder de mensen, hoe minder de kassa rinkelt bij de farmaceutische industrie.

Symptoombestrijding

Eigenlijk is dit een merkwaardige situatie. Het betekent namelijk dat de farmaceutische industrie geen belang heeft bij een overwegend gezonde bevolking. Gezonde mensen hebben geen  medicijnen nodig en daar kan een producent van geneesmiddelen, volgens de huidige economische wetten, geen baat bij hebben. Dit zou best wel eens de reden kunnen zijn waarom er doorgaans medicijnen worden ontwikkeld die niet de oorzaak van ziektes, maar alléén de symptomen ervan bestrijden.

Als een patiënt koorts heeft schrijft de huisarts meestal een kuur voor met antibiotica. Deze antibiotica zorgt ervoor dat de koorts verdwijnt en de lichaamstemperatuur weer normaal wordt, maar de onderliggende oorzaak die de koorts heeft doen ontstaan wordt hiermee echter niet verholpen. Hetzelfde geldt voor pijnstillers. Deze doen de pijn verdrijven zodat de pijn niet meer gevoeld wordt, maar het geneest niet hetgeen wat de pijn veroorzaakt.

Chinese keizer had de oplossing

Volgens een Chinese overlevering was er, 3500 jaar voor onze jaartelling begon, een keizer in China die zich mateloos ergerde aan de toenmalige geneesheren in zijn rijk. Zij leefden in grote weelde en rijkdom omdat zij enorme bedragen rekenden voor de behandeling van zieke mensen. De bedragen die zij vroegen waren dermate hoog dat de gewone bevolking dit niet kon betalen. Deze geneesheren gedroegen zich vaak heel gewichtig en vertoefden in de hoogste kringen. Omdat zij hun geneeskunsten zoveel mogelijk geheim hielden, stierven er veel mensen om de eenvoudige reden dat ze zich een  behandeling niet konden veroorloven. Op een gegeven moment was de keizer het inhalige gedrag van de geneesheren zat en besloot in te grijpen. Hij vaardigde een decreet uit die inhield dat iedere geneesheer een aantal inwoners kreeg toegewezen waarover zij de verantwoording hadden wat betreft hun gezondheid. Al deze mensen moesten, zolang zij gezond waren, aan de geneesheer een maandelijks bedrag betalen, waarvan de hoogte door de keizer was vastgesteld. Op het moment dat iemand ziek werd moest de betaling ogenblikkelijk worden gestaakt en had de geneesheer de plicht om die persoon weer beter te maken. Pas op het moment dat hij weer gezond werd bevonden moesten de maandelijkse betalingen worden hervat. Het was dus van groot belang voor de inkomsten van de geneesheer dat zijn patiënt zo snel mogelijk genas.

Briljante oplossing

Dit briljante keizerlijke idee zorgde ervoor dat de gezondheidszorg het best floreerde als er geen patiënten waren. Volkomen in tegenstelling met ons huidige systeem waar de medische wereld het best floreert als er juist heel veel patiënten zijn.

Voeding

Het is tevens aan deze keizer te danken dat de Chinese keuken tot een van de gezondste keukens ter wereld is geworden, omdat de geneesheren zich vanaf die tijd zijn gaan specialiseren in het uitpluizen en ontwikkelen van gezonde voedingsmethoden.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl