Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Drs. Jan J.M. Stikvoort

Belangrijk document kwijt

Het Openbaar Ministerie weigert haar medewerking te verlenen naar het opsporen van ´zoekgeraakt´ bewijsmateriaal. Het betreft een pdf-document in de zaak Tristan van der Vlis, waarin informatie zou staan over de gedwongen opname van Tristan van der Vlis in een psychiatrische inrichting. Als dit document gevonden zou worden, kan bepaald worden wie de ernstige fout heeft gemaakt om van der Vlis een wapenvergunning te verlenen.

Hulp van ICT-experts geweigerd

ICT-experts verklaren dat het onmogelijk is dat er geen digitale versie meer zou bestaan van het pdf-bestand. De experts hebben het OM aangeboden om gratis een speurtocht te doen om het bestand weer boven tafel te krijgen. Dit aanbod is door het OM afgeslagen. Ook de politie Hollands-Midden geeft toe dat er niet meer wordt gezocht naar het document. Als reden wordt opgegeven dat de Rijksrecherche het onderzoek heeft afgesloten en dat geconcludeerd moet worden dat het document er niet meer is. Volgens de politie heeft de Rijksrecherche deugdelijk onderzoek gedaan en kan er dus geen sprake zijn van extra onderzoek.

Het is opmerkelijk dat juist dit document is zoekgeraakt. Nog opvallender is het dat het OM hulp van ICT-experts heeft afgeslagen. Tristan van der Vlis had een wapenvergunning voor een aantal vuurwapens, waaronder een semi-automatisch wapen. Het zoekgeraakte  document zou informatie bevatten over zijn gedwongen opname in een psychiatrische inrichting met als gevolg dat hij nooit een wapenvergunning had mogen krijgen. Nu dit document niet boven tafel komt kan er niet meer worden vastgesteld wie uiteindelijk de verantwoording draagt voor het afgeven van de wapenvergunning. Door de afwijzende houding van het OM om specialisten het document alsnog te laten opsporen wordt de indruk gewekt dat het OM gewoon niet wil dat dit bewijsmateriaal gevonden wordt. Na de gruwelijke daad van Tristan van der Vlis, die 7 doden en een zo goed als failliet winkelcentrum tot gevolg had, bezwoeren de autoriteiten dat de onderste steen boven zou komen over hoe dit drama heeft kunnen plaatsvinden. Nu blijkt dat er door dezelfde autoriteiten een aantal cruciale fouten zijn gemaakt heeft men hier kennelijk geen behoefte meer aan.

De overheid geeft telkens te kennen het vertrouwen van de bevolking terug te willen winnen. Op deze wijze zal het ze zeker niet lukken.

De VVD en GroenLinks hebben Kamervragen gesteld, welke nog niet zijn beantwoord.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl