Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Verwarring

Volgens de Europese commissie gaf de Premier een verkeerde voorstelling van zaken over het nieuwe noodplan voor Griekenland. De verwarring die hierover is ontstaan tracht Minister van Financiën Jan Kees de Jager weg te nemen door te verklaren dat premier Rutte het verkeerd heeft gezien. Volgens de Jager gaat het inderdaad om een bedrag van 159 miljard euro en niet 109 miljard zoals Premier Rutte zei. Een woordvoerder van Minister de Jager verklaarde eerder nog dat een groter pakket dan 109 miljard euro voor Nederland niet onderhandelbaar is.

Meer dan 109 miljard niet bespreekbaar

Nadat de Minister President zijn handtekening had gezet onder een overeenkomst waarvan hij kennelijk de inhoud niet kende, bleef Rutte volhouden dat het totaalbedrag 109 miljard euro was waarvan 50 miljard zou worden opgebracht door de banken. Tijdens de persconferentie vroeg een journalist de Premier om opheldering over die extra  50 miljard euro. “Ik ben acht uur bezig geweest met de cijfertjes en ik heb die goed in mijn hoofd zitten, ik kan me voorstellen dat u nog even aan ´boord´ moet komen, maar het klopt allemaal kan ik u zeggen”, zei Rutte minzaam tegen de journalist en hij vervolgde, “voor de totale omvang van het extra pakket wat tot nu is besloten komt die betrokkenheid op ongeveer 50 miljard netto van het totaal pakket van 109 miljard tot en met 2014.”

Onacceptabel

Het blijkt dat de dossierkennis van die journalist beter was dan die van Premier Rutte. Het is niet 109 miljard waarvan 50 miljard voor de banken, maar het is 109 miljard plus 50 miljard van de banken. Voor de Nederlandse belastingbetaler betekent dit dat het dubbele moet worden bijgedragen aan de steun van Griekenland dan waarover Jan Kees de Jager steeds had gesproken.

Een uitglijder van deze omvang, kan en mag op dit niveau niet worden gemaakt. Het is beschamend voor de Nederlandse politiek dat de Europese Commissie openlijk de Minister President moet terechtwijzen op het doen van onjuiste uitspraken.

Of het nu onoplettendheid, gebrek aan dossierkennis of opzettelijk is, hier zou Rutte niet zomaar mee weg mogen komen!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl