Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Evangelos Venizelos, Minister van Financiën Griekenland

Aandoenlijk ´openhartig´

Politici zouden nu toch zo langzamerhand moeten weten dat het beter is om in één keer het gehele verhaal te vertellen dan steeds maar halve waarheden. Vroeger liep de informatieverstrekking alleen over de eigen gecontroleerde media, maar met de komst van internet is dit drastisch veranderd. Mensen zijn tegenwoordig uitstekend in staat om het kaf van het koren te scheiden. Als er één beroepsgroep is die hardleers is dan zijn het wel Politici. Die blijven maar denken dat ze iets verborgen kunnen houden. Afgelopen woensdag begon Premier Mark Rutte met het uitvoerig aanbieden van zijn verontschuldigingen over de onduidelijkheid die hij had veroorzaakt bij zijn presentatie van het hulppakket aan Griekenland. Hij zou er alles aan doen om in het vervolg, ten behoeve van de duidelijkheid en transparantie, niets meer achter te houden. Na afloop van het Kamerdebat zei Rutte tegen de pers het gevoel te hebben dat de partijen in de Kamer en de regering weer heel dicht bij elkaar waren gekomen.  Hij had de indruk dat hij van de fracties een steun in de rug kreeg in de vorm van: “Goed zo Mark en Jan Kees, wij vertrouwen erop dat jullie het voor elkaar gaan krijgen.”

Poppenkast

Mark Rutte wist toen al wel degelijk dat de Finnen het voor elkaar hadden gekregen dat, in ruil voor hun steun aan Griekenland, 1 miljard euro als onderpand naar de Finse Centrale Bank zou worden overgemaakt. Tijdens het hele debat onthield hij de 2e Kamer en het Nederlandse volk van deze belangrijke informatie. Minister Jan Kees de Jager probeerde, na het bekend worden van het onderpand,  het verhaal nog wat af te zwakken door te stellen dat het eerst allemaal nog goedgekeurd moest worden door de Europese lidstaten. Ook hij hij wist er dus van. Om het achterbakse gedoe nog completer te maken zei de Griekse Minister dat hij liever had willen wachten met het bekendmaken tot na de goedkeuring.

Als dit de openheid en transparantie is waar Rutte het over heeft?!

Chanteren

Nemen we hierbij ook nog de naar chantage riekende uitspraak van de Griekse Minister van Financiën die luidt: “Het steunpakket voor Griekenland is niet in gevaar omdat het van ´vitaal belang´ is voor de eurozone”, dan zakt je broek helemaal af. Dit is dezelfde chantage die de Amerikaanse bankiers gebruikten toen ze in 2008 gered moesten worden van de ondergang. Zo van: “Wij hebben het probleem weliswaar veroorzaakt, maar nu moet je ons toch redden want anders gaat het hele internationale monetaire systeem eraan!” Deze minister blijkt gewoon een oplichter te zijn die je eerst belazert (fraude bij toetreding euro) en je daarna chanteert met het feit dat je hem wel moet helpen omdat anders het systeem in elkaar dondert. Iemand met zo´n instelling moet je niet in je clubje willen hebben, daar krijg je alleen maar ellende mee. Die moet  je gewoon hardhandig uit de eurozone verwijderen en verder in zijn Griekse sop gaar laten koken.

Misschien is het toch beter om maar weer terug naar de gulden te gaan. Je verlies nemen en opnieuw beginnen. Het is tenslotte maar “fiatgeld”!


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl