Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Anders Breivik

Toen de Noorse politie aan land ging op het eiland Utøya waar de extremistische Anders Breivik 69 jongeren en volwassenen in koele bloede had doodgeschoten, wisten zij al dat hij zich ongewapend zou overgeven. Dat had hij in een korte melding via zijn GSM laten weten aan de politie. Het bericht was in militaire stijl gedaan en luidde als volgt: “Breivik. Commandant. Georganiseerd in de anticommunistische verzetsbeweging tegen de islamisering. Operatie uitgevoerd en ik zal me overgeven aan de Delta Force”. Toen de politie eindelijk aan land kwam stond hij hen ongewapend en met zijn handen boven het hoofd op te wachten.

3,5 km langer varen

Na de eerste melding bij de politie dat iemand op het eiland met een vuurwapen gericht op mensen aan het schieten was heeft Breivik nog anderhalf uur de tijd gekregen om in alle rust 69 mensen dood te schieten. Om op het eiland Utøya te komen heeft de politie gekozen voor een lange omweg. Zij hadden eenvoudig al binnen een paar minuten op het eiland kunnen arriveren omdat het eiland een kleine 700 meter van het vasteland ligt. In plaats van het nemen van deze korte route heeft de politie ervoor gekozen om eerst door te rijden naar het eiland Storøya wat ongeveer 3,5 kilometer noordelijker ligt. Van daar uit moest 3,5 kilometer terug naar het Zuiden worden gevaren. De politie heeft geen mededeling gedaan over de reden van deze omweg. In ieder geval heeft deze gek anderhalf uur de tijd gekregen om zijn gruweldaad te voltrekken.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl