Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Chaos

Het rommelt in de wereld, en niet zo´n beetje ook. Of het nu politieke of economische omstandigheden zijn, het gaat van hoge pieken naar diepe dalen. Ieder nieuw momentum in zowel de politieke als economische arena doen bestaande meningen op hun grondvesten schudden. Als we over de landsgrenzen heen kijken zien we regeringsleiders die met tanks, kanonnen en automatische wapens hun burgers aan flarden schieten alsof het ongedierte is. Mafkezen zoals de Nederlandse Tristan van der Vlis en de Noorse Anders Breivik wakkeren tegenstellingen tussen ´links´ en ´rechts´ flink aan. Men beschuldigt elkaar over en weer van stemmingmakerij en misbruik van ontstane situaties.

Beurzen

Politiek geharrewar over de schuldencrisis in Europa en de Verenigde Staten, afgewisseld met goed en slecht nieuws doen de beurzen als jojo´s op en neer schieten. Nieuws over een bereikt akkoord tussen de democraten en republikeinen laat de beurs in de ochtend onder hosanna geroep van analisten flink hoger openen om vervolgens een paar uur later weer diep in de afgrond te storten als blijkt dat er uit de VS tegenvallende cijfers zijn binnengekomen.

Onrust

De argeloze en niet ingewijde burger moet dit gekonkel over zich heen laten gaan en kan zich geen mening vormen over wat er nu eigenlijk allemaal precies aan de hand is. Zeker niet als hij alléén maar door de (bevooroordeelde) reguliere media wordt geïnformeerd. De ene politicus of econoom zegt: “Het is wit”, of de andere staat al klaar om te vertellen dat het zwart is. Wat te denken van Mark Rutte, die tijdens de besprekingen met de Europese regeringsleiders over de Griekse schuldencrisis zijn telmachientje was vergeten en astronomische bedragen aftrok waar hij ze moest optellen. Griekenland moet geholpen worden met 109 miljard, maar de volgende dag blijkt dit 159 miljard te zijn. Als we nog maar net van de verbazing zijn bekomen over dit verschil horen we een dag later dat er bij die 159 miljard nog eens 35 miljard extra moet worden opgeteld. “Over deze 35 miljard extra hebben we gezwegen om onrust in de markt te voorkomen”, aldus Minister van Financiën Jan Kees de Jager. Deze minister heeft de afgelopen maanden zoveel onzinnige tegenstrijdigheden verkondigd dat er geen touw meer aan vast te knopen is.

Publieke opinie

In de politiek gaat het allang niet meer om de feiten, maar om de publieke opinie. Als de publieke opinie naar het oordeel van leiders of beleidsmakers niet in hun voordeel uitpakt dan wordt er actie ondernomen om deze te veranderen. Dit gaat gepaard met het verkondigen van steeds kleine stukjes informatie die over een bepaalde tijd uitgesmeerd, de opinie geleidelijk aan in hun voordeel moet doen veranderen. Het waarheidsgehalte van deze stukjes informatie is van nul en generlei waarde. Alleen het resultaat telt. Uiteindelijk levert dit leiders op die als papegaaien hun spindoctors napraten, omdat deze bepalen welke informatie naar buiten gebracht mag worden en op welk tijdstip. Dat dit ten koste gaat van krachtige persoonlijkheden met een eigen visie en mening zien we al jaren in de Nederlandse politiek. De laatste van dit kaliber is doodgeschoten op 6 mei 2002.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl