Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Charles Grassley

Charles Grassley

De Amerikaanse senator Charles Grassley heeft vragen gesteld aan de SEC (Security Exchange Commission) omtrent de vernietiging van onderzoeksresultaten over frauduleuze handelingen van o.a. de Goldman Sachs Group Inc., SAC Capital Advisers LP en Bernard Madoff Investment Securities LLC. Deze Republikeinse senator, die aan het hoofd staat van het Gerechtelijk Comité van de senaat, heeft dit verzoek vandaag gedaan in een brief aan de voorzitter van de SEC, Mary Schapiro. Dit naar aanleiding van de mededeling van een SEC-medewerker dat er meer dan 9000 onderzoeksbestanden zijn vernietigd. Grassley heeft Schapiro gevraagd hoe het mogelijk is dat de gegevens van onderzoeken die nog in volle gang zijn zomaar kunnen worden vernietigd zonder dat de resultaten ervan naar buiten zijn gebracht. Een onderzoeksinstantie zoals de SEC zou niet op eigen houtje onderzoeksresultaten mogen vernietigen omdat dit teveel riekt naar het wegmoffelen van belastend bewijsmateriaal.

Mary Schapiro

Hij eist een verklaring van de SEC waarin wordt aangegeven waarom het materiaal is vernietigd, hoeveel documenten het zijn en in welke mate deze vernietiging in overeenstemming is met de wet. Charles Grassley zei dat zijn verzoek is gebaseerd op een brief die hij ontving van Darcy Flynn, een advocate die al 13 jaar werkzaam is bij de SEC. Deze advocate beweert dat het gaat om stukken over Goldman Sachs en American International Group Inc. die betrekking hebben op beroepsprocedures over credit-default swaps.  Verder zijn er bestanden vernietigd over onderzoeken naar insider-trading opnames van de Deutsche Bank AG, Lehman Brothers Holding Inc., SAC Capital Advisors LP en naar frauduleuze handelingen bij Wells Fargo & Co en de Bank of America Corp.

De woordvoerders van Goldman Sachs, Michael DuValley en John Gallagher van de Deutsche Bank weigerden commentaar te geven. Ook de Bank of America, SAC  Capital en Wells Fargo onthielden zich van commentaar.

De SEC is een Amerikaans instituut zoals de Nederlandse AFM (Autoriteit Financiële Markten) en is belast met het opsporen van fraude op de financiële markten.  De SEC heeft de bevoegdheid om tot strafrechtelijke vervolging over te gaan. Als blijkt dat deze autoriteiten onder één hoedje spelen met fraudeurs door belastend bewijsmateriaal achterover te drukken dan scharen zij zich als handlangers bij de fraudeurs en wordt het (toch al niet zo grote) vertrouwen in de Amerikaans financiële sector volledig om zeep geholpen.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl