Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Evangelos Venizelos, Minister van Financiën Griekenland

Griekse minister twijfelt aan kennis eigen experts

Het Griekse parlementaire panel van experts heeft gezegd dat Griekenland naar alle waarschijnlijkheid zijn begrotingsdoeleinden voor 2011 niet gaat halen. Evangelos Venizelos, de Griekse Minister van Financiën heeft in een verklaring laten weten dat dit parlementaire panel de kennis, ervaring en verantwoordelijkheid mist om dat te kunnen beoordelen.

Het panel kwam tot deze conclusie omdat door de wereldwijde economische terugval en de vertraging die de voorgenomen bezuinigingen hebben opgelopen het onmogelijk is de bezuinigingen van tientallen miljarden euro´s door te kunnen voeren.  Dit parlementaire panel van experts is onafhankelijk van de Griekse regering en opgericht om het Griekse parlement te voorzien van informatie over het verloop van de bezuinigingsoperaties.

Onbetrouwbaar

Het komt de Griekse Minister van Financiën niet goed uit dat het panel juist nu met deze alarmerende mededeling komt. Inspecteurs van de EU, het IMF en de ECB staan namelijk op het punt om naar Griekenland af te reizen om te kijken hoe het staat met de voortgang van de hervormingen. Berichten over een eventueel falen van  bezuinigingsoperaties zouden een belemmering kunnen zijn om de Grieken het volgende deel van de noodhulp te verstrekken. Maar om dan een door het Griekse parlement opgericht team van deskundigen te beschuldigen van incompetentie en het missen van verantwoordelijkheid, zegt meer over de ´betrouwbaarheid´ van deze minister dan over de kwaliteiten van het panel.

Deze minister heeft kennelijk liever dat het panel de boel belazert om zodoende de miljarden euro´s noodhulp binnen te kunnen halen, dan dat het panel naar eer en geweten verklaart dat de hele bezuinigingsoperatie niet gaat lukken. Eerder al had deze minister gezegd dat de noodhulp aan Griekenland niet in gevaar kan komen omdat er voor de landen van de eurozone namelijk niets anders opzit dan Griekenland te redden van de ondergang. Doen ze dat niet dan komt de hele eurozone in de gevarenzone en betekent het misschien zelfs het einde van de euro

De Griekse regering heeft vanaf het moment van de invoering van de euro de boel belazerd en blijft een smerig spel spelen tot op de dag van vandaag. Na het aantreden van deze minister is de geloofwaardigheid van de Griekse regering er niet beter op geworden, integendeel.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl