Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Benjamin Netanyahu

Netanyahu

In tegenstelling tot wat in de Westerse media wordt gepropagandeerd zijn het niet de Palestijnen die de agressie in het Midden-Oosten aanwakkeren maar zijn het de Zionisten die aanhoudend de situatie op scherp zetten.

Wye-akkoord

In het Wye-akkoord van 1998 bereikten Netanyahu en Arafat een nieuw, voorlopig akkoord waarbij werd afgesproken dat Israël zich zou terugtrekken uit 98% van de bezette gebieden in de Gazastrook en  de Westelijke Jordaanoever. Verder zouden er een klein aantal nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever bij Israël worden gevoegd. Ariel, de op één na grootste nederzetting op de Westoever en alle nederzettingen in de Gazastrook zouden worden ontruimd. Jeruzalem zou worden verdeeld in een Palestijns en een Israëlisch deel, waarbij Israël de zeggenschap krijgt over de joodse wijk en joodse heiligdommen. De Palestijnen zouden de zeggenschap krijgen over de rest van het ommuurde stadsdeel. Bij de behandeling van dit akkoord in de Knesset viel de regering Netanyahu omdat men het niet eens kon worden over de uitvoering ervan.

Intussen zijn we 13 jaar verder en is er van het Wye akkoord niets terechtgekomen. Israël beschuldigt de Palestijnen ervan het vredesoverleg stelselmatig te hebben gesaboteerd en dat zij er uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn dat de besprekingen zijn stilgelegd.

Landjepik

Dat Israël op grote schaal doorgaat met het onteigenen en bouwen van nederzettingen op Palestijns grondgebied wordt door de Israëlische regering gezien als een “legitieme” activiteit, terwijl de protesten hiertegen worden afgeschilderd als zijnde “terroristisch”. Onlangs is uitgelekt dat president Netanyahu in een vertrouwelijk gesprek heeft gezegd dat Israël zo snel mogelijk veel nederzettingen in de bezette gebieden moet realiseren omdat deze gebieden later, wanneer de vredesbesprekingen weer worden hervat, een nieuw ijkpunt zullen zijn om Israëlisch grondgebied vast te stellen. Inmiddels is er al zoveel grond onteigend dat er van Palestina niet veel meer over is dan een paar wijken in een “Groot Israël”.

VN lidmaatschap laatste poging

Dat de Palestijnse president Abbas afgelopen week het lidmaatschap van de Verenigde Naties heeft aangevraagd moet dan ook gezien worden als een “laatste poging” om Palestina überhaupt als “land” te kunnen laten voortbestaan. De beschuldiging van president Netanyahu dat de Palestijnen een eigen land willen met “oorlog” raakt kant noch wal. Het zijn de Zionistische ´Joden´ die door hun agressieve nederzettingenbeleid oorlogszuchtig zijn en Palestina van de kaart willen doen verdwijnen.

Religieuze Joden

Mahmoud Ahmadinejad

Het overgrote deel van de religieuze joden is faliekant tegen het expansieve beleid van de Zionistische regering. Regelmatig houden zij grote demonstraties, in zowel Israël als de Verenigde Staten. Deze demonstraties bereiken de Westerse bevolking niet omdat de media hier geen aandacht aan besteden. De door het Westen als een “aartsvijand” van Israël bestempelde  premier van Iran, Mahmoud Ahmadinejad, onderhoudt de beste betrekkingen met deze religieuze joden en wordt regelmatig met veel eerbetoon door hen ontvangen. Ook hieraan wordt in de Westerse media geen aandacht geschonken, wat overigens niet zo verwonderlijk is. Het overgrote deel van de Westerse persbureaus is namelijk in handen van de Zionistische Wall Street Bankiers. Het zijn deze bankiers die Israël financieren, de Westelijke publieke opinie beïnvloeden en hun wil opleggen aan de Amerikaanse en Europese regeringen, waaronder Nederland.

Uri Rosenthal

Uri Rosenthal

Het is daarom dat onze “eigen” Zionistische Minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, zich tegen een volwaardig Palestijns lidmaatschap van de Verenigde Naties zal verzetten.

De Amerikaanse regering heeft al laten weten hun vetorecht te gebruiken om de plannen van president Abbas te dwarsbomen.


 • King of Light

  Dhr Rosenthal is zelf van zwiters joodse afkomst, vandaar dat hij zo fel gekant is tegen de verzoeken van de Palestijnen. Eigenlijk is het opmerkelijk omdat Abbas niet zo lang geleden bij Beatrix is geweest. Palestijnen zijn toch terroristen, een palestijns terroristenleider op bezoek in Nederland. Dat geeft toch ernstig te denken dat er een spelletje gespeelt wordt. Maar toch is het Israel die onder het toeziende ogen van de wereld inderdaad aan landje veroveren doet op heel sneaky wijze en houdt zich niet aan het akkoord van Wye. Dat valt niet goed te praten.

  Thumb up 9 Thumb down 1

 • Mwentink

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Thumb up 3 Thumb down 8

 • Repesteeltje

  Misschien werkt het verhelderend voor Mwentink om eens naar deze joodse professor te luisteren.

  http://www.youtube.com/watch?v=6ZeVATgH87Y

  Thumb up 6 Thumb down 0

 • King of Light

  @ Mwentink
  Schijnbaar weet u niet hoe de Israeliërs aan hun land zijn gekomen. Maar laten we u eens wegjagen van/uit uw land dhr/mw Mwentink. Zou u dat leuk vinden uw huis en haard en land kwijt te raken aan een stel mensen die het hebben gekregen als goedmakertje van de Holocaust, waarbij zelfs mensen/grootheden werden omgekocht om Israël te erkennen.
  Israeliërs doen alsof zij er altijd hebben gewoond en dat het land hun eigendom is. Helaas is dat niet waar. In de afgelopen 2200 jaar hebben zij hooguit 300 jaar het land in bezit gehad.

  U weet er dus weinig van!!!!

  Thumb up 12 Thumb down 3

 • Mwentink

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Thumb up 0 Thumb down 6

 • King of Light

  @ Mwentink
  Die resolutie is er onder dwang doorheen geramd. Als u de waarheid achter WW1 en WW2 zou kennen reageerde u wel anders. Maar laat ik het bij de WW2 houden, die is gefinancierd door een zeer rijke afvallige joodse familie de Rothschild. Het ergste is nog dat ze beide kanten hebben gefinancierd. Hitler wou helemaal geen oorlog beginnen. Dat is gebleken uit pas uitgelekte brieven. Deze zelfde familie heeft na de oorlog Brits Palestina opgeëist en heeft daarbij president Trumann van de VS met 2 miljoen dollar omgekocht Israël te erkennen.

  Leest u dit even een akkoord van het Brits Mandaat Palestina

  In de preambule van het mandaat verklaard:

  Overwegende dat de voornaamste geallieerden hebben ook afgesproken dat de verplichte verantwoordelijk moet zijn voor het in het effect van de verklaring die oorspronkelijk op 02 november 1917 , door de regering van Zijne Britse Majesteit, en aangenomen door de genoemde mogendheden, ten gunste van de vestiging in Palestina van een nationaal tehuis voor het Joodse volk , met dien begrepen dat er niets gedaan moet worden, die afbreuk kunnen doen aan de burgerlijke en religieuze rechten van bestaande niet-joodse gemeenschappen in Palestina of de rechten en de politieke status genoten door joden in enig ander land.

  Ziet u nu wat voor vies spelletje er is gepleegd. Het is in 1917 al allemaal bekokstoofd. Ik vindt het helemaal niet verwonderlijk dat de Arabische wereld helemaal klaar is met de joodse gemeenschap. Een oorlog is niet goed te praten, maar de westerse Elite de fam de Rothschild en de extreme joden hebben dit zelf in de hand gewerkt. Dar valt niet over te redentwisten. Ik hoop dat beide gemeenschappen hun gezonde verstand gebruiken, om naar een oplossing te zoeken en daarmee vrede te stichten in het midden-oosten. En wel heeeel snel anders loopt het echt uit de hand.

  Thumb up 7 Thumb down 2

 • Mwentink

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Thumb up 0 Thumb down 5

 • Repesteeltje

  Er moet me toch iets van het hart mijnheer of mevrouw Wentink.

  U pretendeert terdege onderzoek te hebben gedaan. Uw ´onderzoek´ heeft zich volgens mij echter beperkt tot één VN resolutie van 29 november 1947, omdat dit het enige feit is wat u noemt in uw commentaar.

  U begrijpt wel dat de Palestijnen tegen deze aangenomen resolutie waren, maar u begrijpt niet dat ze daarom heel boos (en agressief) werden. Voor mij klinkt dit als een contradictie. Voor wat betreft het bestaansrecht van Israël dient u wel te beseffen dat andere landen gewoon maar even hadden besloten dat de Palestijnen in hun eigen land een heel stuk moesten opschuiven om plaats te maken voor een nieuw land met allemaal nieuwe mensen.

  Ik denk niet dat u zich erbij neer zou leggen als de Verenigde Naties morgen een resolutie aannemen die bepaalt dat de Provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, een stukje Brabant en Limburg voortaan één aparte staat vormen, specifiek voor moslims.

  Verder gaat u voorbij aan het feit dat er, na de door u genoemde resolutie, inmiddels tal van overeenkomsten tussen de Israëliërs en Palestijnen zijn gesloten die, hoe naar het voor u ook mag klinken, steeds opnieuw werden geschonden door Israël omdat zij het vertikken om te stoppen met het bouwen van nederzettingen op Palestijns grondgebied. Ook sluit u uw ogen voor de mensonterende wijze waarop de Israëliërs de Palestijnen van hun eigen grond verjagen. Bij een ´gedegen onderzoek´ kom je deze tenhemelschreiende situaties vanzelf tegen.

  Verder verzekert u ons dat u altijd achter Israël zal blijven staan, wat ze ook doen. Nog belangrijker volgens u, u weet zeker dat iedereen (als ze feiten kennen) er zo over zou moeten denken.

  Hier komt u voor mij op een gevaarlijk pad. Want “ongeacht wat ze doen”, zegt u, blijft u achter de Israëliërs staan en dat zouden we allemaal moeten doen.

  Ik denk niet dat u zich realiseert dat dit een mentaliteit is die de joden ooit fataal is geworden. Toen wilden de mensen ook niet met de werkelijkheid worden geconfronteerd. Ik ben zelf van joodse komaf en in de familie werden hierover tal van voorbeelden vermeld. Ik hou van Israël, maar ik hou ook van Palestina en de Palestijnen. De Israëliërs behandelen de Palestijnen zoals de Nazi´s de Joden behandelden tijden de Tweede Wereldoorlog. Juist de joden zouden moeten weten hoe je iemand NIET moet behandelen. De Israëlische politiek van nu laat zien dat ze niets hebben geleerd, erger nog, ze gebruiken dezelfde tactiek!

  Net vriendelijke groet

  Repesteeltje

  Thumb up 8 Thumb down 2

 • King of Light

  Precies Repelsteeltje. Enige tijg geleden zag ik een docu over de Palestijnen en Israeliers die gewoon door elkaar heen woonden. In deze docu wered heel goed duidelijk gemaakt hoe het wel kan. Ook werd duidelijk dat de extreme joodse lobby steeds weer olie op het vuur gooit. Het mooiste was een vreedzame demonstratie van de Palestijnen en er werd meteen zonder enige aanleiding meteen met traangas geschoten.

  Ik zou niet weten welke onwaarheid in mijn reactie zou zitten Mwentink, want het is de waarheid. Repelsteeltje en mijzelf zijn al een grote stap verder dan u, wat inhoudt dat u nog een hoop in te halen heeft.

  Thumb up 6 Thumb down 1

 • Mwentink

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Thumb up 0 Thumb down 5

 • wedazm

  @Mwentink

  “Je constatering klopt, maar je conclusie niet”

  WAR = PEACE
  FREEDOM = SLAVERY
  IGNORANCE = STRENGHT

  Waar heb jij het in godsnaam over…

  Je stelt iets maar je wilt er verder niet op ingaan. Waarom dan de eerste reactie plaatsen? Raar figuur…

  Thumb up 5 Thumb down 0

 • King of Light

  @ Mwentink
  Ik ben van mening dat u alleen kennis heeft van de vervalste geschiedenis. Conclusie; als u zelf niet eens voor uw eigen duidelijkheid op onderzoek gaat, zult u blijven hangen in het leugenparadigma. Zo willen ze het graag hebben de veroorzakers, dat u dom onwetend blijft en niet op onderzoek gaat.

  Thumb up 3 Thumb down 0

 • Mwentink

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Thumb up 2 Thumb down 5

 • Repesteeltje

  @Mwentink

  Omdat u tegen King of Light in de jou/jullie vorm spreekt mag ik me dus ook aangesproken voelen.

  Over de manier waarop Israël tot stand is gekomen hoeven we het dus niet meer te hebben, want als ik het goed begrijp wilt u ons daarin niet bestrijden.

  Wat betreft de realiteit voor de gewone mens blijft u echter onze standpunten bestrijden.

  De realiteit voor de gewone mens in Palestina is dat de Palestijnen en de overige Arabische landen inmiddels wel hebben geaccepteerd dat de staat Israël als een vaststaand feit moet worden gezien. Daarom zijn de Palestijnen steeds bereid geweest om onderhandelingen te voeren om tot een tweestatenoplossing te komen. Het grote struikelblok is echter steeds dat, ondanks herhaalde toezeggingen van de kant van Israël om te stoppen met het bouwen van nederzettingen op Palestijns grondgebied, ze toch maar doorgaan met de een na de andere wijk in Palestina uit de grond te stampen. U wilt maar niet begrijpen dat dit landjepik door de Palestijnen wordt gezien als een sluipende en permanente uitbreiding van de staat Israël. Omdat dit gepaard gaat met veel militair machtsvertoon door het Israëlische leger roept dit vijandigheid op. Zeker omdat ze machteloos moeten toezien hoe de Palestijnse staat langzamerhand aan het verdwijnen is. Als u deze vijandigheid niet begrijpt dan kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat er met uw begrijpertje iets mis is. Kijk nou toch eens goed naar de kaart van Palestina. Op kaartje no. 4 is het groene Palestijnse gedeelte op de Westbank inmiddels alweer met 10% afgenomen. Als het in het huidige tempo doorgaat is er rond 2015 geen groen stukje Palestina meer over. En u begrijpt de vijandigheid niet? Nou, ik wel!

  Met vriendelijke groet

  Repesteeltje

  Thumb up 4 Thumb down 1

 • matchline

  Wie is hier de agressor .Gelukkig zijn er op deze site mensen die voor zich zelf
  kunnen denken.En intussen gaat het moorden in gaza genocide gewoon door
  israel duld geen nee en ook geen ja.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Wat resoluties aangaat.Zoek eens op hoeveel resoluties israel aan zn laars lapt.
  Niet zo moeilijk america de grote vriend is bezet door aipac.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • matchline

  Kijk eens wie de oprichters van de VN zijn.de Rothschild bankiers.Zij hebben israel kunnen stichten door amerika in de oorlog te betrekken op voorwaarde
  dat engeland israel op de kaart ging zetten.

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl