Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Opnieuw noodfondsen voor banken

Crimineel en onverantwoord gedrag van bankiers en politici was er de oorzaak van dat in 2008 de financiële crisis uitbrak. Biljoenen dollars en euro´s moesten door belastingbetalers in de banken worden gestopt om te voorkomen dat ze failliet gingen. Door deze financiële crisis kwamen de economieën in een recessie terecht, waardoor overheden in de problemen kwamen omdat ze ineens veel minder belastingen ontvingen. Dit was er de oorzaak van dat complete landen in financiële moeilijkheden kwamen en recht afstevenden op een faillissement. Ook hiervoor moesten door de belastingbetalers honderden miljarden euro´s worden opgehoest om een noodfonds op te richten om te voorkomen dat deze landen failliet zouden gaan. Inmiddels moet dit noodfonds worden opgehoogd naar een paar biljoen euro omdat die honderden miljarden, volgens de politici, niet genoeg zijn. En ja, u raadt het goed, het is alweer de belastingbetaler die hiervoor moet opdraaien. Het ironische van deze landencrisis is dat, mocht een land failliet gaan, het weer de banken zijn die zich, door crimineel en onverantwoord gedrag, in de nesten hebben gewerkt. Zij hebben namelijk op een ongelofelijk onverantwoorde wijze aan deze landen veel te veel geld uitgeleend. De bankiers werden hierin gestimuleerd door de overheden omdat de toezichthouders de regels zodanig hadden versoepeld dat deze leningen als niet risicovol op de activa in mindering konden worden gebracht. M.a.w. Europese staatsobligaties mochten worden gezien als niet risicodragend. De hebberigheid van de bankiers deed de rest want, omdat ze toch niet risicodragend waren, hebben ze als gekken staatsobligaties opgekocht. De onbenullige toezichthouders van de overheid zijn met open ogen in de val gelopen van de uitgenaste bankiers en zitten nu met het zweet tussen de billen. Hoe kan het in godsnaam mogelijk zijn dat een land als Italië in de gelegenheid is gesteld om 1.800 miljard te lenen terwijl hun bruto nationaal product ´slechts´ 1.538 miljard is. Hoe is het mogelijk dat Franse banken alléén al voor 511 miljard aan Italiaanse staatsobligaties in hun bezit hebben. Dat is 20% van het totale Franse BNP! Zelfs een scholier kan op een bierviltje uitrekenen dat dit nooit goed kan gaan. Bankiers weten donders goed hoe het allemaal in elkaar steekt maar hebben daar compleet maling aan omdat zij maar al te goed weten dat zij “too big to fail” zijn. En dat ´dreigement´ gebruiken ze te pas en te onpas bij hun duistere praktijken.

Terug bij af

Momenteel zijn we weer helemaal terug bij af. Gisteren bleek dat de Belgisch-Franse verzekeringsbank Dexia balanceert op de rand van de afgrond en gered moet worden willen zij niet failliet gaan. Zij hebben teveel Griekse staatsobligaties. Vandaag werd bekendgemaakt dat er waarschijnlijk opnieuw noodfondsen zullen worden opgericht. Nu niet voor landen maar voor bankiers. Weer wordt hun inhaligheid beloond en weer draait Jan l(.)l voor de kosten op. Het wordt de hoogste tijd dat er politieke leiders opstaan die het addergebroed onder de bankiers de wacht aan gaan zeggen en zich losmaken van de dreigementen van bankiers die zich “too big to fail” voelen. Misschien wordt het eens tijd om een aantal  van die arrogante “beheerders van onze gelden” op hun bek te laten gaan. Het  moet voor de politiek toch niet zo moeilijk zij om ´wanbeheer´ van bankiers op te nemen in het wetboek van strafrecht. Je zal zien dat het effect ervan zeer verhelderend zal werken.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl