Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Opnieuw noodfondsen voor banken

Crimineel en onverantwoord gedrag van bankiers en politici was er de oorzaak van dat in 2008 de financiële crisis uitbrak. Biljoenen dollars en euro´s moesten door belastingbetalers in de banken worden gestopt om te voorkomen dat ze failliet gingen. Door deze financiële crisis kwamen de economieën in een recessie terecht, waardoor overheden in de problemen kwamen omdat ze ineens veel minder belastingen ontvingen. Dit was er de oorzaak van dat complete landen in financiële moeilijkheden kwamen en recht afstevenden op een faillissement. Ook hiervoor moesten door de belastingbetalers honderden miljarden euro´s worden opgehoest om een noodfonds op te richten om te voorkomen dat deze landen failliet zouden gaan. Inmiddels moet dit noodfonds worden opgehoogd naar een paar biljoen euro omdat die honderden miljarden, volgens de politici, niet genoeg zijn. En ja, u raadt het goed, het is alweer de belastingbetaler die hiervoor moet opdraaien. Het ironische van deze landencrisis is dat, mocht een land failliet gaan, het weer de banken zijn die zich, door crimineel en onverantwoord gedrag, in de nesten hebben gewerkt. Zij hebben namelijk op een ongelofelijk onverantwoorde wijze aan deze landen veel te veel geld uitgeleend. De bankiers werden hierin gestimuleerd door de overheden omdat de toezichthouders de regels zodanig hadden versoepeld dat deze leningen als niet risicovol op de activa in mindering konden worden gebracht. M.a.w. Europese staatsobligaties mochten worden gezien als niet risicodragend. De hebberigheid van de bankiers deed de rest want, omdat ze toch niet risicodragend waren, hebben ze als gekken staatsobligaties opgekocht. De onbenullige toezichthouders van de overheid zijn met open ogen in de val gelopen van de uitgenaste bankiers en zitten nu met het zweet tussen de billen. Hoe kan het in godsnaam mogelijk zijn dat een land als Italië in de gelegenheid is gesteld om 1.800 miljard te lenen terwijl hun bruto nationaal product ´slechts´ 1.538 miljard is. Hoe is het mogelijk dat Franse banken alléén al voor 511 miljard aan Italiaanse staatsobligaties in hun bezit hebben. Dat is 20% van het totale Franse BNP! Zelfs een scholier kan op een bierviltje uitrekenen dat dit nooit goed kan gaan. Bankiers weten donders goed hoe het allemaal in elkaar steekt maar hebben daar compleet maling aan omdat zij maar al te goed weten dat zij “too big to fail” zijn. En dat ´dreigement´ gebruiken ze te pas en te onpas bij hun duistere praktijken.

Terug bij af

Momenteel zijn we weer helemaal terug bij af. Gisteren bleek dat de Belgisch-Franse verzekeringsbank Dexia balanceert op de rand van de afgrond en gered moet worden willen zij niet failliet gaan. Zij hebben teveel Griekse staatsobligaties. Vandaag werd bekendgemaakt dat er waarschijnlijk opnieuw noodfondsen zullen worden opgericht. Nu niet voor landen maar voor bankiers. Weer wordt hun inhaligheid beloond en weer draait Jan l(.)l voor de kosten op. Het wordt de hoogste tijd dat er politieke leiders opstaan die het addergebroed onder de bankiers de wacht aan gaan zeggen en zich losmaken van de dreigementen van bankiers die zich “too big to fail” voelen. Misschien wordt het eens tijd om een aantal  van die arrogante “beheerders van onze gelden” op hun bek te laten gaan. Het  moet voor de politiek toch niet zo moeilijk zij om ´wanbeheer´ van bankiers op te nemen in het wetboek van strafrecht. Je zal zien dat het effect ervan zeer verhelderend zal werken.


 • King of Light

  Hier in Nederland is het net zo. Banken hebben in feite het geld van de burger of ondernemer in bruikleen, maar je kunt niet over je geld beschikken terwijl het je eigendom is. Men moet een legitimatie hebben die geldig is, dus niet verlopen, anders krijg je je geld niet.
  Ooit heeft een bekende van mij, bedrag overwillen boeken dat behoorlijk in de papier lag in verband met een betaling van geleverde materialen. De Bank die werd opgesplitst van het belgische deel had het geld maar even weggenomen om er zaken met te doen zonder toestemming van de rekeninghouder.
  Men wilde aanvankelijk niet vertellen waar het geld gebleven was en het zou nog wel even duren voor ze wisten waar het geld was. Bij dreiging tot ophef van de rekening, kon in ene alles wel en was het binnen 48 uur opgelost. Men had gewoon even het geld gebruikt om te speculeren.
  Maar daarbij niet nadenkend wat voor ellende daarmee is veroorzaakd tussen afnemer en leverancier.
  Met dank aan de Bankenwereld die overal lak aan heeft en daarbij ook nog wordt beschermd door regeltjes en wetten.

  Thumb up 5 Thumb down 0

 • hans55

  Wereldwijde instorting banken onderweg bankrun is al gaande
  http://nieuwsbreker.punt.nl/?id=641728&r=1&tbl_archief=&

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • pietertoupa

  Voor ieder die het wellicht niet weet, je kan nog steeds in Duitsland goud en zilver kopen, munten tegen 7% btw en uiteraard kan je aan toonder kopen volledig annoniem, dit in tegenstelling tot de aankopen in NL waar je word geregistreerd. Dit zodat de overheid later makkelijk je vermogen kan inpikken. Dus blijf wakker en bescherm je vermogen nu je nog kan.

  veel succes

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • hans55

  breaking nieuws Angela Merkel zet sloop banken en pensioenfondsen voort http://nieuwsbreker.punt.nl/?id=642348&r=1&tbl_archief=&

  Thumb up 0 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl