Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Grieken kopen 400 tanks

Bij het bekend worden van de aankoop van 400 tanks door de Griekse regering is de eerste gedachte die bij je opkomt: “Dit kan toch niet waar zijn?” Het land is failliet en kan alleen nog maar “overleven” bij de gratie van noodhulp door de overige Europese lidstaten. Als dan even verder wordt gekeken blijkt het nog erger te zijn dan de kop doet vermoeden. Het zijn niet alleen 400 M1A1 Abram tanks (4,3 miljoen dollar per stuk) maar ook nog eens 20 AAV7A1 amfibische voertuigen (1,6 miljoen per stuk) waarvan er waarschijnlijk in de toekomst nog meer zullen worden aangeschaft. Alleen de kosten voor de aanschaf bedragen al een slordige 1,75 miljard euro. Het bedrag zal nog veel hoger worden door de operationele kosten die eraan verbonden zijn.

Geen militaire dreiging

Griekenland ligt aan de geeuwhonger door de waanzinnige schulden die ze hebben gemaakt, de financiële wereld staat al maanden op zijn kop omdat iedereen zich zorgen maakt dat ze die schulden niet meer terug kunnen betalen en ze kopen doodleuk een compleet leger. Zou er een directe bedreiging zijn voor een militaire aanval op Griekenland dan zou je misschien nog een beetje begrip op kunnen brengen voor zo´n aankoop, maar daar is helemaal geen sprake van.

Evangelis Venizelos

Evangelis Venizelos

Je moet je in alle ernst gaan afvragen waarom dit wapentuig zo dringend nodig is. De minister van financiën van Griekenland was hiervoor minister van defensie. Deze man sjoemelt al maanden met cijfers om toch maar die noodhulp binnen te kunnen halen. Het heeft er nu alle schijn van dat deze minister er niet op uit is om het schuldenprobleem op te lossen. Het lijkt er eerder op dat hij het belangrijker vindt om Griekenland militair te versterken. Over de motieven hiervan kun je alleen maar speculeren. Eén van de speculaties zou kunnen zijn dat dit voorbereidingen zijn om een militaire coup te plegen. Zo´n coup zou een stap kunnen zijn om de eurozone ´vijandig´ te verlaten en de schuldeisers met de gebakken peren te laten zitten. Het zou niet de eerste keer zijn dat het Griekse leger een staatsgreep pleegt. In 1964 pleegde kolonel George Papadopoulos een militaire coup die 9 jaar heeft standgehouden. Een artikel in de Daily News van 29 mei 2011 meldde dat in een onderschept rapport van de CIA gesproken werd over een eventueel op handen zijnde staatsgreep in Griekenland. Dit zou dan gelijk de reden verklaren voor de aankoop van dit wapentuig. Het is toch te absurd voor woorden dat het ´rijke´ Nederland al zijn tanks moet verkopen om enorme bezuinigingen door te kunnen voeren terwijl het failliete Griekenland een compleet leger koopt van het geld van de Europese (dus ook Nederlandse) bijdrage aan het noodfonds. Omdat er op dit moment geen enkele dreiging van buitenaf is naar de Grieken, zou het best zo kunnen zijn dat een ophanden zijnde greep naar de macht door de Griekse militairen, gesteund door hun vorige baas Evangelis Venizelos, een reële optie is.

Ogenblikkelijk stoppen met betalen

Omdat de Griekse regering bewapenen kennelijk belangrijker vindt dan het op ordentelijke wijze oplossen van de schuldproblemen zouden de Europese lidstaten ogenblikkelijk moeten stoppen met het betalen van geld aan Griekenland.


ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2018 gewoon-nieuws.nl