Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website gewoon-nieuws.nl. Meer informatie
Mobiel

Grieken kopen 400 tanks

Bij het bekend worden van de aankoop van 400 tanks door de Griekse regering is de eerste gedachte die bij je opkomt: “Dit kan toch niet waar zijn?” Het land is failliet en kan alleen nog maar “overleven” bij de gratie van noodhulp door de overige Europese lidstaten. Als dan even verder wordt gekeken blijkt het nog erger te zijn dan de kop doet vermoeden. Het zijn niet alleen 400 M1A1 Abram tanks (4,3 miljoen dollar per stuk) maar ook nog eens 20 AAV7A1 amfibische voertuigen (1,6 miljoen per stuk) waarvan er waarschijnlijk in de toekomst nog meer zullen worden aangeschaft. Alleen de kosten voor de aanschaf bedragen al een slordige 1,75 miljard euro. Het bedrag zal nog veel hoger worden door de operationele kosten die eraan verbonden zijn.

Geen militaire dreiging

Griekenland ligt aan de geeuwhonger door de waanzinnige schulden die ze hebben gemaakt, de financiële wereld staat al maanden op zijn kop omdat iedereen zich zorgen maakt dat ze die schulden niet meer terug kunnen betalen en ze kopen doodleuk een compleet leger. Zou er een directe bedreiging zijn voor een militaire aanval op Griekenland dan zou je misschien nog een beetje begrip op kunnen brengen voor zo´n aankoop, maar daar is helemaal geen sprake van.

Evangelis Venizelos

Evangelis Venizelos

Je moet je in alle ernst gaan afvragen waarom dit wapentuig zo dringend nodig is. De minister van financiën van Griekenland was hiervoor minister van defensie. Deze man sjoemelt al maanden met cijfers om toch maar die noodhulp binnen te kunnen halen. Het heeft er nu alle schijn van dat deze minister er niet op uit is om het schuldenprobleem op te lossen. Het lijkt er eerder op dat hij het belangrijker vindt om Griekenland militair te versterken. Over de motieven hiervan kun je alleen maar speculeren. Eén van de speculaties zou kunnen zijn dat dit voorbereidingen zijn om een militaire coup te plegen. Zo´n coup zou een stap kunnen zijn om de eurozone ´vijandig´ te verlaten en de schuldeisers met de gebakken peren te laten zitten. Het zou niet de eerste keer zijn dat het Griekse leger een staatsgreep pleegt. In 1964 pleegde kolonel George Papadopoulos een militaire coup die 9 jaar heeft standgehouden. Een artikel in de Daily News van 29 mei 2011 meldde dat in een onderschept rapport van de CIA gesproken werd over een eventueel op handen zijnde staatsgreep in Griekenland. Dit zou dan gelijk de reden verklaren voor de aankoop van dit wapentuig. Het is toch te absurd voor woorden dat het ´rijke´ Nederland al zijn tanks moet verkopen om enorme bezuinigingen door te kunnen voeren terwijl het failliete Griekenland een compleet leger koopt van het geld van de Europese (dus ook Nederlandse) bijdrage aan het noodfonds. Omdat er op dit moment geen enkele dreiging van buitenaf is naar de Grieken, zou het best zo kunnen zijn dat een ophanden zijnde greep naar de macht door de Griekse militairen, gesteund door hun vorige baas Evangelis Venizelos, een reële optie is.

Ogenblikkelijk stoppen met betalen

Omdat de Griekse regering bewapenen kennelijk belangrijker vindt dan het op ordentelijke wijze oplossen van de schuldproblemen zouden de Europese lidstaten ogenblikkelijk moeten stoppen met het betalen van geld aan Griekenland.


 • King of Light

  Beste Correspondent, Griekenland is allang failliet, alleen de westerse Ministers van Financien, het ECB en het IMF houden de schone schijn op dat Griekenland nog te redden is. Griekenland kan nooit meer de leningen terug betalen, daar de wereldeconomie terug loopt, nee rent, de grondstoffenprijzen stijgen en de corruptie in het financiele wereldsysteem op zijn einde loopt. Men hoopt met blaaskakerij van de FED, ECB en IMF en persoonlijkheden de boel nog aan te slingeren. Helaas wie dat niet door heeft, zal ook zijn laatste centen uit zijn zak worden geklopt.
  Vooral de VS blaast te hoog van de toren omdat het zelf grote schulden heeft en dan nog met het vingertje naar Europa durft te zwaaien. Weet u het nog; 14.300 miljard het plafond bereikt begin augustus 2011, inmiddels zijn we 2 maanden verder en heeft men nu een schuld van 14,807 miljard. 507 miljard foetsie in 2 maanden. Dan nog een blaaskaak, China, daar sprint de economie terug.

  En dan nog durven zeggen dat er niets aan de hand is en dat men gewoon wat orde op zaken moet brengen.

  Waar heb ik dat al meer gehoord? Was dat niet eind 2008 en ook niet bij Griekenland?

  De EU zit allang in een recessie, maar toegeven ho maar!!!!

  Thumb up 10 Thumb down 0

 • Sjaak Koesto

  Echt te gek voor woorden. Wat zou het grote plan hierachter zijn? Lijkt me logisch dat dit niet zomaar zonder reden gedaan is. Hier zit meer achter. Oorlogje spelen is toch het enige wat je met dat wapentuig kan doen. Of dreigen met oorlog maar daar zijn de spanningen te hoog voor. Ben benieuwd. Ik wacht wel af, de waarheid kan niet lang meer op zich laten wachten.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 • King of Light

  @ Sjaak Koesto
  Sjaak neem van mij aan dat er op, om en in wereld zaken gebeuren waar nog geen mens weet van heeft. Het grote plan waar je het over hebt is vooropgezet om de mensheid een eerlijk financieel systeem terug te geven, daarnaast ook zijn vrijheid. Deze wereld is namelijk 1 grote dictatuur. Griekenland wordt misbruikt door de machtigste landen van de EU. Daar hoort NL ook bij. Het zou je weleens kunnen verbazen dat Griekenland een soort buffer wordt, daar er grote spanningen zijn in het midden-oosten tussen Iran, Turkije, Syrie, Jordanie en Israel. Maar het neemt niet weg dat het leger al meerdere malen waarschuwingen heeft neergelegd bij het griekse parlement.
  Je ziet zoals het nu allemaal gaat, men er alles aan doet om Griekenland te redden. Dit wordt gedaan door machtige personen om het corrupte systeem in stand te houden. Griekenland is op dit moment een grote speelbal. Zeg maar Monopoli, terug naar de gevangenis, ga niet langs start!
  Oftewel het systeem brokkelt af en de machthebbers zullen boeten.

  Thumb up 2 Thumb down 0

 • JPix

  Nadat dit bericht de wereld in werd gestuurd kwam er gelijk een bericht achteraan dat de tanks niet door Griekenland zijn gekocht maar dat dit een “kadootje” van de Amerikanen was. Dan nog blijft het een behoorlijk kwalijke zaak.

  Jeroen T.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 • petrol242

  De landen die het meest zitten te kakken op Griekenland, zijn landen die er zelf schuld aan hebben dat de Grieken in het slop zitten.

  Dat wapentuig waarvan sprake, waar is dat gemaakt ? Gegarandeerd dat de electronische systemen van Bosch of Siemens zijn en is dat bij mijn weten geen Duitse makelij ? …. Enfin, ik hoop dat veel mensen de vooroordelen tegen de Grieken, die allerhande in de pers verspreid worden, niet aannemen maar dat zal wel een utopie zijn denk ik.

  Zolang er geld uit Griekenland kan gezogen worden door speculanten en multi nationals, zullen de Grieken en ook wij verder weg zinken. Beter zou zijn om Griekenland failliet te verklaren. Dan kunnen de schuldeisers die toch al jaren hun zakken gevuld hebben, eindelijk de rekening betalen en is Griekenland niet langer een doel om geld van de europese burger naar allerhande finiancieel tuig te zien verdwijnen. Reken maar dat achter heel het financieel verhaal omtrent Griekenland en Europa een plan zit.

  Thumb up 1 Thumb down 0

ADVERTENTIE

FACEBOOK

ADVERTENTIE

INTERESSANTE WEBSITES

ADVERTENTIE

ARCHIEF
GEWOON-NIEUWS.NL
INFORMATIE
Heeft u interessant nieuws? Mail het ons!
© 2017 gewoon-nieuws.nl